Bilde

Stå opp mot sportsvasking

STØTT ARBEIDET

Velg skjema
Indicates required field

JA, jeg vil støtte Amnestys arbeid mot sportsvasking.

Velg beløp

Slik behandler vi dine personopplysninger.

Spørsmål om å opprette eller avslutte avtale? Send e-post til [email protected].

Sportsarrangementer skal ikke ødelegge liv. Støtt Amnestys arbeid for å sette menneskerettighetene først - både på og utenfor banen.

Sportsvasking skjer når stater arrangerer eller sponser store idrettsarrangementer, klubber eller organisasjoner for å avlede oppmerksomheten vekk fra menneskerettighetsbrudd som staten kritiseres for.

Du kan sette søkelyset på det som skjuler seg bak sportsvaskingen.

Din støtte vil blant annet bidra til å:

 • Etterforske og avsløre brudd på menneskerettighetene
  Våre etterforskere rapporterer om hvordan myndigheter bryter med menneskerettighetene. Med denne informasjonen kan vi legge frem behovet for reformer og kreve endring.

  Vi møter menneskene som er berørt, og dokumenterer hva som har skjedd.

 • Informere verden og stoppe maktmisbruk
  Ved å etterforske behandlingen av migrantarbeidere og lokalbefolkningen under sportsarrangement, kan vi dokumentere hva som faktisk foregår bak fasaden.

  Så snart vi har dokumentasjon og bevis på at personer utsettes for overgrep eller diskriminering, sørger vi for at sannheten kommer frem. Dette gjør vi gjennom å lansere globale kampanjer, med hjelp fra støttespillere som deg.

  Våre etterforskningsteam utarbeider rapporter, analyser og pressemeldinger, som brukes for å opplyse befolkninger, medier og maktutøverne.

 • Beskytte rettighetene til mennesker som er utsatt
  Når en persons liv står i fare, starter vi hasteaksjoner og underskriftskampanjer som mennesker fra hele verden stiller seg bak. Denne mobiliseringen legger et enormt press på maktutøvere. På den måten står vi opp for mennesker som blir utsatt for diskriminering.
Felthistorie

Amnestys etterforskning i Qatar

I 2015 reiste Amnesty-etterforsker Mustafa Qadri til Qatar for å undersøke arbeidsforholdene til innvandrere. Her møtte han Ramesh, en nepalsk arbeidstaker, som var blitt fratatt passet sitt og var tvunget til å arbeide under elendige forhold.

Her møter vår etterforsker migrantarbeideren Ramesh.

Er du interessert i å fordype deg i situasjonen i Qatar kan du finne en oversikt over Amnesty Internationals rapporter her.

Dette går pengene til:

Amnesty øremerker ikke midler, men bruker dem der de trengs mest og i henhold til gjeldende prioriteringer og behov. Hvis en donasjon blir gitt i Norge, vil det både styrke vårt arbeid i Norge, samtidig som det vil bli distribuert til vårt globale arbeid via vårt internasjonale sekretariat.

 • 91% går til formålet
 • 5% går til innsamling
 • 4% går til administrasjon

Tallene gjelder Amnestys årsregnskap for 2019. Årsregnskapet for 2020 vil bli ferdig revidert våren 2021. Det vil da publiseres på våre nettsider, samt på nettsidene til Innsamlingskontrollen, som Amnesty er medlem av.