Ønsker du å lære om menneskerettigheter, og hvordan du kan bidra til arbeidet mot urettferdighet? I Amnesty er det mange måter å engasjere seg på. Lyst til å bli med?

Bli med i en Amnestygruppe

Bli med i kampen for menneskerettighetene du også!

De aller fleste av Amnestys frivillige aktivister er med i en Amnestygruppe, og vi har rundt 70 grupper over hele landet. Vi har

 • ungdomsgrupper for deg mellom 13 og 19 år
 • studentgrupper tilknyttet universiteter og høyskoler
 • lokalgrupper

Se alle gruppene herBli medlem

Gruppene jobber for å synliggjøre Amnesty der de bor og bidrar til arbeidet for menneskerettighetene. Det gjør de ved å skrive leserinnlegg, stå på stand, arrangere filmkvelder og debatter, dele ting i sosiale medier og mye, mye mer.


  ​Å være medlem av en lokalgruppe i Amnesty er virkelig givende. Ikke bare er det morsomt og sosialt, men som en gruppe jobber vi sammen med andre engasjerte aktivister for å skape oppmerksomhet rundt menneskerettighetene og Amnestys arbeid.

  Natalie Kosiander, Amnesty-aktivist

  Amnesty Oslo/Bærum på stand
  En gruppe jenter og gutter i gule Amnesty T-skjorter med Amnestys logo på, jubler og rekker armene i været. De har gule Amnesty-flagg som de vifter med. Noen av jentene har langt lyst hår, guttene har kort lyst eller mørkt hår og to av jentene har svart hijab.

  Gruppene er fordelt på fem regioner og hver region har sitt eget regionkontor med en regionleder, som bistår gruppene i sitt arbeid.

  Hvis du ønsker å bli med i en Amnesty-gruppe kan du enten ta direkte kontakt med gruppen eller du kan snakke med din regionleder.

  Finnes det ikke en Amnesty-gruppe der du bor? Hva med å starte din egen? Ta kontakt med regionlederen for ditt område, så hjelper vi deg i gang, det er veldig lett!

  Kontaktinformasjon til regionleder og oversikt over grupper finner du her.

  Bli med på det som skjer der du bor

  Amnesty har mange arrangementer både nasjonalt, lokalt og digitalt. Finn ut hva som skjer der du bor og ta gjerne med en venn eller familien.

  Kalenderen vår finner du her.

  Lær om menneskerettighetene

  AmnestyAkademiet tilbyr kurs som vil gjøre deg trygg i rollen som medlem og frivillig, og sette deg i stand til å fremme menneskerettigheter som del av Amnesty-bevegelsen.

  Vi tilby kurs både digitale og fysiske kurs.

  Les mer og finn et kurs for deg her.

  Lyst til å engasjere deg på egenhånd?

  I vår Aktivistportal finner du mange forslag til hva du kan bidra med. For eksempel kan du:

  Informasjon om hvordan du kan bidra i våre kampanjer finner du i aksjonsveiledningene her.