Velkommen til Amnestys landsmøte 2024 19-21. april i Oslo!
Om denne siden

Denne siden inneholder informasjon om landsmøte 2024. Vi prøver å gjøre mest mulig informasjon tilgjengelig på denne siden og ber deg lese gjennom her hvis du har spørsmål.
Finner du ikke informasjonen du leter etter, eller har du andre spørsmål? Ta kontakt med [email protected]

Påmeldingen til Landsmøtet 2024 er nå stengt - vi gleder oss til å ta dere i mot!

Landsmøtet er høydepunktet for organisasjonen vår, hvor vi samler medlemmer fra hele landet og bestemmer veien videre sammen. Bli med til Oslo, vær med på å bestemme hvordan Amnesty Norge skal jobbe og påvirke den internasjonale bevegelsen, møt andre aktivister fra hele landet, og bli inspirert av de fantastiske gjestene.

På Landsmøtet 2024 skal vi se bakover på de siste 60 årene i Amnesty i Norge, og samtidig se fremover på hvilke utfordringer menneskerettighetene står ovenfor i tiden fremover.

Praktisk informasjon:

Tid: 19-21 april 2024.

Sted: Landsmøte vil avholdes på våre nye kontor Ambassaden - Google Maps i Henrik Ibsens gate 48, Oslo.
Fredag ettermiddag: Inngang via Henrik Ibsens gate.
Lørdag og søndag: Inngang via Løkkeveien.

Tidspunkt: Dørene til Landsmøte åpnes lørdag 20. april klokken 08.00 og offisiell programstart kl. 09:00. Tradisjon tro vil det tilbys program i forbindelse med Landsmøtet allerede fra fredag ettermiddag med arbeidsgruppe økonomi og Landsmøte på 1-2-3.
Det er også ungdomssamling for deg mellom 13-19 år fredag 19. april.
Les mer om ungdomssamlingen her!

Hvem: Landsmøtet er åpent for alle medlemmer. For å ha stemmerett, må du ha vært medlem av organisasjonen sammenhengende i minst 6 måneder før landsmøtet. Hvis du ikke er medlem, kan du melde deg inn her.

Hva koster det?
Det skal ikke koste mye å delta på landsmøtet. Deltageravgiften er 300 kr for alle medlemmer over 25 år, og 150 kr for alle under 25 år.

Man må selv sørge for å bestille reise til Landsmøtet, men alle deltagere kan søke om refusjon for reiseutgifter. Ved reiserefusjon tilfaller en egenandel på 350 kr for ordinære medlemmer, og 200 kr for medlemmer under 25 år. Les mer om reiserefusjonssatser og reise ved å trykke på knappen "praktisk info" under.

Deltagere under 25 år får tilbud overnatting. NB! husk å fylle inn i påmeldingsskjemaet at du ønsker overnatting.

Dersom du er over 25 år må du i utgangspunktet dekke overnatting selv. Dersom du av økonomiske årsaker ikke har anledning til å dekke kostnader knyttet til overnatting kan du søke vår økonomiske støtteordning. (NB: frist er utgått).
All informasjon om priser, bestilling av reise og hotell finner du her:

Praktisk informasjon om landsmøte 2024

Hva er egentlig et landsmøte?

Landsmøtet er medlemmenes hovedarena for å bestemme hva Amnesty skal jobbe med og hvordan organisasjonen skal styres. Samtidig er landsmøtet en fin møteplass for inspirasjon og faglig påfyll, med besøk av spennende gjester.

Landsmøte 2022 på Gardermoen!

Hva skjer på landsmøtet?

Landsmøtet åpner offisielt lørdag 20.april kl 09:00, men tradisjonen tro vil vi ha program allerede fra fredag ettermiddag som vi håper du vil delta på. Fullt program, og nærmere informasjon om tidspunkter vil oppdateres på linken under men vi kan love mye spennende blant annet:

Kulturelt innslag fra artisten Daniela Reyes, utdeling av priser, panelsamtaler med spennende gjester og diskusjon av Amnestys arbeid.

Planlegger du å komme først lørdag? Kom gjerne tidlig så vi rekker registrere alle. Dørene åpner for registrering kl. 08.00

Program for Amnestys landsmøte 2024

Vi skal velge nye styremedlemmer: Har du lyst til å sitte i Amnesty i Norges styre, eller har du innspill til en god kandidat? I 2024 skal flere nye medlemmer til styret velges, og alle Amnestys medlemmer kan melde interesse eller foreslå kandidater. Valgkomiteens innstilling til nytt styre er nå publisert under sakspapir.

Vi skal stemme over mange spennende endringsforslag:
Et av de soleklare høydepunktene med landsmøte er å stemme over endringsforslag. I år skal vi stemme over en rekke spennende forslag som er fremmet av medlemmer i Amnesty.

Forbered deg til diskusjon og avstemming ved å lese sakspapirene - her ser du både de ulike forslagene vi kan stemme over og innstilling til styret.

sakspapir 2024

Frister for forslag til landsmøtet.
Vedtektsendringsforslag: 19.01.24
Ordinære vedtaksforslag: 08.03.24

Mal til vedtaksforslag og vedtektsendringer Amnestys Landsmøte 2024

Landsmøtehåndbok