Bilde

Amnesty på Pride

Bli med på Pride, og støtt kampen for rettighetene til LHBT-personer over hele verden.
Lurer du på hvordan det er å bli med på Pride? Her kan du se en videosnutt fra Oslo Pride i 2017. Kanskje vi ses neste år? Alle er velkommen på flåten vår. 

Hvorfor Pride?

Mennesker feirer Pride med både regnbueflagg og Amnesty-flagg.
Amnesty deltar på Pride over hele verden, og i mange norske byer.

Pride blir markert av mennesker over hele verden. For mange er det en festdag, hvor vi feirer mangfoldet, muligheten til å være seg selv og elske den en vil.

Dette gjelder dessverre ikke for alle. I mange land forfølges mennesker på grunn av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet. Her er Pride en viktig arena for å synliggjøre at LHBT-personers rettigheter må tas på alvor.

Vil du bli med på Pride?

Pride 2021 blir litt annerledes på grunn av covid-19-pandemien. Se hvordan du kan delta på pride i år:

DELTA PÅ PRIDE 2021

Dette gjør Amnesty:

I tillegg til å være medarrangør på pride-arrangementer over hele verden, jobber Amnesty for bedre beskyttelse av LHBT-personers rettigheter nasjonalt og internasjonalt.

  • Vi etterforsker, avslører og stanser overgrep mot enkeltpersoner og grupper som er utsatt for diskriminering på bakgrunn av sin kjønnsidentitet eller seksuell orientering.
  • Vi legger press på myndigheter for å oppheve lover som diskriminerer LHBT-personer.
  • Vi jobber for at ofre for hatkriminalitet og deres pårørende skal få behandlingen, beskyttelsen og oppreisingen de har krav på.


Les mer om LHBT-personers rettigheter her.