Aktivistportalen
Amnestys ungdomsgrupper samarbeider gjennom organisasjonens ungdomsråd.
The power of you!

Over hele landet engasjerer ungdommer seg i Amnestygrupper som bidrar til å belyse menneskerettighetsbrudd og mobilisere lokalmiljø til å støtte dem som trenger det. Ungdomsrådet koordinerer alle disse gruppene. Alle ungdsomgrupper over hele lander er representert i ungdsområdet av sin gruppeleder. Der jobber man for å styrke ungdommenes stemme i organisasjonen ved å styrke samarbeidet mellom ungdomsaktivister og skape møteplasser, som den årlige ungdomssamlingen, hvor Amnesty ungdom fra hele landet møtes. Her kan man dele erfaringer, inspirere hverandre, og skape et nasjonalt ungdomsmiljø for unge menneskerettighetsforkjempere.

Ungdomsrådet ledes av leder Ida Fagerli Aslaksen ([email protected]) og nestleder Ruben Eide Edvardsen - bli bedre kjent med de under!

Ida, ungdomsrådsleder

1. Hva gjør du som leder/nestleder av ungdomsrådet?

Jeg planlegger ungdomsrådsmøter/samlinger sammen med nestleder og ungdomskoordinator. Det er skikkelig kule møter der vi samler ungdomsaktivister fra hele landet for å snakke om hva gruppene holder på med, blir kjent og lærer om aktivisme og ikke minst lærer av hverandre!! Min oppgave er å gi ungdommene i Amnesty en plattform til å dele erfaring og snakke om alt som er gøy og kjipt med å være aktivist.

2. Hvis du kunne hatt en superkraft, hva ville det vært og hvorfor?

Jeg hadde kanskje valgt å kunne teleportere!! Høres skikkelig digg ut å ikke måtte ta bussen til skolen hver morgen, at man bare kunne knipse og vips så var man der.

3. Hva er ditt beste Amnesty-minne?

Vanskelig å velge bare ett minne! Men det må nok være det aller første gruppemøte jeg ble med på. Trodde ikke det skulle være så gøy og hadde ikke så mange forventninger, men så bare dro jeg allikevel og det ble en av de beste avgjørelsene jeg har tatt!!