Aktivistportalen
Tayiba studentrådet
Amnestys studentgrupper samarbeider gjennom et nasjonalt studentråd.
The power of you!

Over hele landet engasjerer studenter seg i Amnestygrupper og universiteter og høyskoler. Studentrådet koordinerer alle disse gruppene. Alle studentgrupper over hele landet er representert i studentrådet av sin gruppeleder. Studentrådet jobber for å styrke studentenes stemme i organisasjonen ved å styrke samarbeidet mellom studentaktivister og skape møteplasser. Her kan man dele erfaringer, inspirere hverandre, og skape et nasjonalt studentmiljø for unge menneskerettighetsforkjempere.

Studentrådet velger sin leder på våren. I 2024-2025 er leder og nestleder for Studentrådet Siri Aaby og Aurora Onsrud. Her kan du bli bedre kjent med dem:

Siri Aaby, leder for Amnestys studentråd


Siri på Amnestystand på Arendalsuka

Siri har vært med i Amnesty i to år, men allerede rukket å få være med på mye. Hun er glad i å reise, musikk og dans, sosiale medier og quiz:)

1. Hva gjør du som leder av studentrådet?

Sammen med nestleder Aurora planlegger jeg og er vertskap for studentrådsmøte og den årlige studentsamlingen åpen for alle studenter i Amnesty. Det er en veldig lærerik prosess, og så er det gøy å se programmene komme til live🙌 I tillegg er jobben min å sørge for samarbeid på tvers av gruppene og utveksling av erfaringer, og å legge til rette for studentaktivisme i organisasjonen.

2. Hvis du kunne hatt en superkraft, hva ville det vært og hvorfor?

Min superkraft ville vært å kunne snakke alle språk i verden. Både fordi jeg synes språk og aksenter er fascinerende, men også fordi jeg kunne hjulpet til som diplomat på tvers av land🤝


3. Hva er ditt beste Amnesty-minne?

Det må være da jeg ble med Amnesty i kvinnetoget 8. mars! Vi lagde plakater på kontoret i Oslo før vi dro ut og ropte «hva vil vi ha - samtykkelov!» Fellesskapsfølelsen var stor!

Aurora Onsrud, nestleder av Amnestys studentråd


Aurora på Skriv for liv på Torgallmenningen
Aurora under skriv for liv på Torgallmenningen i Bergen

Aurora har vært aktivist i Amnesty siden 2016 og hatt verv både i Bergen og Oslo som ungdom og student. Hun er glad i lange togturer, friluftsliv og matlaging.

1. Hva gjør du som nestleder av studentrådet?
Som nestleder samarbeider jeg med studentrådsleder Siri om å planlegge og gjennomføre fysiske og digitale studentrådesmøter med gruppeledere fra ulike steder i Norge. Sammen planlegger vi også en studentsamling på høsten for alle studentmedlemmene i Amnesty med et program som legger til rette for erfaringsutveksling mellom studentmedlemmene, kampanjeopplæring og det sosiale fellesskapet som gjør Amnesty til en så flott organisasjon å engasjere seg i som student!

2. Hvis du kunne hatt en superkraft, hva ville det vært og hvorfor?

Hvis jeg kunne hatt en superkraft hadde det vært å ha en ubegrenset hukommelse hvor jeg kan huske alt, enten det er kunnskap fra forelesninger og bøker eller minner fra gode samtaler med venner. Det hadde vært befriende å leve i nuet uten å være redd for å glemme de viktige tingene fordi jeg alltid kan bla i minnene mine som et fotoalbum! Så hadde det selvfølgelig vært deilig å aldri måtte pugge til en eksamen noensinne igjen;)


3. Hva er ditt beste Amnesty-minne?
Mitt beste Amnestyminne må være fra da jeg deltok på Nordic Youth Conference (NYC) sommeren før jeg fylte 16 år og planla min første store aksjon sammen med ungdomsaktivister fra ulike land i Norden. NYC ble på mange måter min kickstart i Amnesty hvor jeg kjente på en helt unik felleskapsfølelse og fikk inspirasjon til å starte opp igjen en Amnesty-ungdomsgruppe i Bergen etter at jeg kom hjem.