Aktivistportalen
Er du nysgjerrig på hvordan din gruppe kan skape oppmerksomhet rundt aktuelle saker, eller vekke interessen til folk rundt dere? Les videre og la deg inspirere:

Lag plakater med informasjon om din hjertesak

Ta med plakaten til et sted du liker i nærområdet og ta bilder sammen med gruppen din. Post på sosiale medier og tagg politikere eller støttende ord til mennesker som har opplevd menneskerettighetsbrudd

Aksjon for samtykkebasert voldtektslovgivning

Ungdomsaktivister fra region øst hang opp truser som var dekorert med viktig budskap om overgrep og samtykke i trær og på statuer rundt omkring i Oslo.

Kunstutstilling om menneskerettigheter

Aktivisten Siv lagde en kunstutstilling med fokus på blant annet menneskerettighetsaktivister Amnesty jobber for, retten til å søke asyl, retten til utdanning og situasjonen i Afghanistan, og mye mer!

Verdens Flyktningsdag

Arendalsgruppen aksjonerte på Verdens Flyktningsdag den 20. juni. De inviterte forbipasserende til å brette papirbåter, fylle båtene med blomster og sette de på vannet i fontenen.

Plakataksjon

Heng opp plakater med informasjon om sakene du bryr deg om. Ta gjerne kontakt med regionkontoret og se om de har eller kan skaffe materialet du er ute etter.

Hold en appell på et lokalt arrangement

Trenger du tips til hvordan du kan skrive en appell? Ta kontakt med noen av de ansatte på regionkontoret, så hjelper de deg i gang.

Bannerdropp fra Operataket

Studentrådet engasjerte studenter fra alle gruppene i landet til en helg i Oslo hvor de planla et stunt og en underskriftsaksjon mot krigen i Ukraina. (OBS! Lurt å gi beskjed/ be om tillatelse når dere planlegger å henge opp materiale på offentlige bygg, slik at dere ikke risikerer å måtte ta det ned igjen like etterpå.

LHBT- lykkehjul

Ungdomsgruppen i Ålesund inviterer forbipasserende til å teste ut lykkehjulet deres på sommerfest på Giske. Det er klistret hjerter med tre svaralternativer rundt hjulet, og de som gjetter riktig får en premie. Dette er en fantastisk mulighet for mange til å lære noe nytt om LHBT.

Skriv brev sammen

Har du lyst til å arrangere er brevskrivningsverksted med Amnesty gruppen din? Dere kan for eksempel skrive protestbrev til myndigheter eller solidaritetsbrev til en som sitter urettmessig fengslet.

Demonstrasjon med bilder av Raif Badawi

Raif Badawi ble dømt til 10 år i fengsel og 1000 piskeslag for å bruke ytringsfriheten sin. For å skape oppmerksomhet rundt Raif sin sak har det blitt arrangert demonstrasjoner foran Saudi- Arabias ambassade den første fredagen i måneden, i hele syv år.

Samtykkelov, Nå!

En ungdomsgruppe i Oslo hadde et stunt på skolen i forbindelse med russetiden og behovet for samtykke før sex!

Arranger en demonstrasjon

Jo flere som står opp mot menneskerettighetsbrudd, jo større påvirkningskraft har vi. Arranger en demonstrasjon eller en støttemarkering sammen med Amnesty gruppen din. Husk å invitere lokale medier til demonstrasjonen og spre arrangementet i nettverket ditt, slik at så mange som mulig får det med seg.

Pynt byen med dine hjertesaker

Studentgruppen på Universitetet i Tromsø skrev deres hjertesaker på utklipte gule hjerter og hang opp i trærne i sentrum.

Aksjon mot dødsstraff

Planlegg stunts med gruppen for å rette søkelyset mot viktige menneskerettighetsbrudd.

Kakekonkurranse

Stavanger Katedralskole arrangerte en konkurranse hvor hver klasse skulle gjøre noe kreativt sammen for Pride. Vi fikk tilsendt mange artige bilder, blant annet denne kaken.

Hike for Rights

En gjeng aktivister tok turen opp på Prekestolen i Rogaland. Bakgrunnen for stuntet var en del av en kampanje for å avskaffe dødsstraff.

Flere aktivismeideer - lær av hva Amnestyaktivister har gjort i andre land

Bilde

Carina Sibe Kråkenes

Organisasjonsutvikler i region Sør
Tlf