Bilde

Morsdagskort

BESTILL MORSDAGSKORT

Indicates required field

Bestill ditt digitale morsdagskort (250 kr). Du mottar kortet på e-post.

Slik behandler vi dine personopplysninger.

Har du lyst til å glede verdens beste mamma? Gi et morsdagskort fra Amnesty.

Ved å gi et digitalt morsdagskort fra Amnesty gir du også beskyttelse til menneskene som trenger det mest. Støtten vil styrke menneskerettighetene verden over.

Slik ser kortet ut:

Vil du gi en fysisk gave?

Møt en av mødrene vi jobber for akkurat nå:

Over hele verden blir kvinner fengslet for å arbeide for et tryggere samfunn for barna sine.

Når noen blir urettferdig fengslet jobber Amnesty for at de skal løslates umiddelbart. Dette gjør vi gjennom å etterforske ulovlige arrestasjoner, observere rettssaker og legge press på myndighetene.

Sammen kan vi gjøre en forskjell for kvinnene som nektes å være mødre - kun for å arbeide fredelig for et tryggere samfunn.

Amal ville at Egypt skulle bli et trygt land å vokse opp i. Nå er hun fengslet, og får bare se sønnen sin én gang i uken.

Amal Fathy sammen med sønnen sin.

Amal Fathy lastet opp en video på facebook. Her fortalte hun om sine egne opplevelser med overgrep og seksuell trakassering. Hun ba myndighetene ta overgrep på alvor, og skape et tryggere samfunn.

Innen 48 timer stormet politi huset og arresterte henne. Det var midt på natten. Ektemannen og deres tre år gamle sønn ble også arrestert, men løslatt senere på dagen.

Jeg vil si til ham at mamma er på sykehuset, fordi jeg klarer ikke forklare en treåring hvorfor moren hans er i fengsel.

Amals ektemann, Mohamad, vet ikke hvordan han skal snakke med sønnen.

Amal ble dømt til to år i fengsel. Anklagene mot henne er “publisering av falske nyheter” og “spre ideer som oppfordrer til terrorisme”. Hun får bare være sammen med sønnen sin én time i uken. Han forstår ikke hvorfor hun ikke er hjemme.