Bilde

Morsdagskort

Vi oppgraderer systemene våre denne uka, og skjemaene våre er dessverre ute av drift.

Legg igjen e-posten din her, så vil vi varsle deg når skjemaet er tilgjengelig.

Slik behandler vi dine personopplysninger.

Har du lyst til å glede verdens beste mamma? Gi et morsdagskort fra Amnesty.

Ved å gi et digitalt morsdagskort fra Amnesty gir du også beskyttelse til menneskene som trenger det mest. Støtten vil styrke menneskerettighetene verden over.

Slik ser kortet ut:

Vil du gi en fysisk gave?

Møt en av mødrene vi jobber for akkurat nå:

Over hele verden blir kvinner fengslet for å arbeide for et tryggere samfunn for barna sine.

Når noen blir urettferdig fengslet jobber Amnesty for at de skal løslates umiddelbart. Dette gjør vi gjennom å etterforske ulovlige arrestasjoner, observere rettssaker og legge press på myndighetene.

Sammen kan vi gjøre en forskjell for kvinnene som nektes å være mødre - kun for å arbeide fredelig for et tryggere samfunn.

Narges ville skape en bedre fremtid for barna sine. Nå er hun dømt til 80 piskeslag og 8 år i fengsel.

Narges sammen med barna sine.

Narges har blitt kastet i fengsel mange ganger for sitt fredelige arbeid i Iran. Hun har blant annet arbeidet for kvinners rettigheter og mot dødsstraff.

Nå er Narges fengslet på ny, denne gangen med en dom på 80 piskeslag - kun fordi hun klaget på behandlingen hun fikk mens hun satt uskyldig fengslet.

Det har aldri vært en større lidelse enn da jeg ble adskilt fra barna mine. Det såret vil aldri heles.

Narges Mohammadi

Holdes borte fra familien

Narges er frarøvet kontakt med både familien og advokat. Barna hennes, tvillingene Ali og Kiana, har hun ikke sett på flere år.

Familien er dypt bekymret for helsetilstanden hennes.

I oktober 2020 jublet vi over at Narges, som blir ansett av leger for å være for syk til å sone, ble løslatt fra fengsel etter flere år bak murene.

Gleden ble dessverre kortvarig.

Et drøyt år etter løslatelsen – i november 2021 – fikk familien en telefon fra fengselet. Da hadde den iranske menneskerettighetsforkjemperen blitt pågrepet dagen i forveien, og blitt fortalt at hun skulle sone en dom på to og et halvt års fengsel, inkludert 80 piskeslag.

Nå står vi opp for Narges igjen. Sammen kan vi legge press på iranske myndigheter, slik at hun blir løslatt og unngår å bli utsatt for tortur i form av 80 piskeslag!

Myndighetene anser meg for å være kriminell fordi jeg er en menneskerettighetsforkjemper, men enda mer smertefullt er det at de nekter meg å være kvinne og nekter meg å være mor.

Narges Mohammadi