Tips til sosiale, digitale aktiviteter

Kjeder du deg hjemme? Inviter gruppa på noe sosialt. Alle trenger pauser og pusterom. Vi har satt sammen noen forslag til sosiale aktiviteter dere kan gjøre sammen uten å være fysisk sammen.
Publisert: 30. Mar 2020, kl. 11:25 | Sist oppdatert: 12. aug 2021, kl. 14:17

← tilbake til verktøykassa

Bruk sosiale medier

Lag en intern Snapchat-gruppe og hold hverandre oppdatert om stort og smått i hverdagen. Det kan være hyggelig å se hva andre driver på med i disse dager, når man ikke kan være sammen.

Lag en sosial uformell chat på WhatsApp eller Messenger. Her kan dere dele tanker om alt og ingenting. Sende hverandre bilder og linker til morsomme youtube-videoer. Dere kan også tipse hverandre om digitale arrangementer som skjer fremover, kule podcaster og annen digital moro.

Inviter til filmkveld!

Ha filmkveld eller se en serie sammen med Netflix Party. Netflix Party er et verktøy som gjør det mulig å streame film og serier med hverandre. I tillegg kan man chatte sammen og gi hverandre reaksjoner underveis i visningen. Netflix Party er en Google Chrome-extansion, ikke en offisiell Netflix-funksjon, så husk å bruke en Chrome-browser. Funksjonen er gratis og du hente den på Netflixparty.com. Andre lignende tjenester er Kast, Watch2gether og TwoSeven.

Start en digital bokklubb

Lag en gruppechat eller en gruppe på Facebook hvor dere deler tips om bøker eller lydbøker.

Bli enige om en bok som alle leser og ring hverandre på Skype (eller andre plattformer, se her for tips) og diskuter og snakk om det dere har lest eller lyttet til.

Kaffeslabras

Hjernen må innimellom ha en pause fra jobb og studier. Sett av tid til en ordentlig lunsj sammen, få tankene over på noe annet mens du spiser og fornyer kreftene dine. Avtal tidspunkt på forhånd og kall inn til lunsj på en digital plattform.

Eventuelt kan du lage en egen kafé i stua! Lag dere en kopp kaffe, te eller det som faller i smak og kanskje finne frem noe godt å tygge på. Ring hverandre og lat som dere er på kafé-besøk.

Spillkveld

Hva med å samle gruppen til en spillekveld på en digital plattform? Det finnes mange spill som lar seg gjennomføre uten man må være fysisk tilstede sammen. Sjekk hva du har i hylla hjemme og se om du har noen spill som kan spilles på denne måten.

Har du ingen brettspill som egner seg, så kan quiz eller gjetteleker alltid være morsomt.

Konkurranse

Hva med en løpekonkurranse? Foreslå en konkurranse mellom deg og de andre i gruppen. Avtal lengde og se hvem som kan løpe på kortest tid. Last ned for eksempel appen Strava og legg til de i gruppen som vil være med. Men husk at selv om det er gøy å se hva de andre i gruppen gjør av aktiviteter, så er det ikke sikkert alle setter pris på om du deler det videre.

Du kan også starte andre former for treningskonkurranser. For eksempel hvem som går den lengste turen, hvem som gjennomfører flest digitale yoga-timer eller hva enn du liker å gjøre.

Quiz

Lag en egen quiz om Amnesty, menneskerettighetene generelt eller et spesifikt tema Amnesty jobber med. sett opp en konkurranse med venner eller Amnesty-gruppa og se hvem som får flest riktige.

Du kan for eksempel lage en Kahoot, eller hvis du søker «lag din egen quiz på nett» finner du andre verktøy du kan bruke.

Human rights dialogue

Human Rights Dialogue er en type aktivitet der målet er å starte samtaler og engasjement rundt aktuelle menneskerettighetstemaer og å få økt innsikt i menneskerettighetsutfordringer vi har i Norge.

Vil du spille Human Rights Dialogue?

Les mer om hvordan du kan bli med her.

Annet?

Har du forslag til andre sosiale, digitale gruppeaktiviteter? Send de til din regionleder, så legger vi dem til her.