Brevskrivingsworkshop

Publisert: 25. jun 2019, kl. 10:02 | Sist oppdatert: 27. aug 2020, kl. 12:19
KORT OPPSUMMERT
  • Skriv for liv i november-desember
  • juleverksted
  • appell-maraton
  • solidaritetsbrev og appellbrev

Arrangere skrivekveld på for eksempel bibliotek, kafé, kulturhus-foajé. Dette er særlig aktuelt under den årlige Skriv for liv-perioden i november-desember hvert år og kan inngå som et større eller mindre juleverksted kombinert med tegneverksted for de yngste, med servering av gløgg, pepperkaker, samt eventuell underholdning/appeller. Kan også arrangeres som appell-maraton over et lengre tidsrom. Man kan skrive både solidaritetsbrev og appellbrev til myndigheter.

 

Appellbrev:

Er et brev som sendes til ansvarlige myndigheter for å protestere mot menneskerettighetsbrudd. Brevene inneholder en beskrivelse av saken, hvilke menneskerettigheter som brytes og hvilke krav man har. Appellbrevet har i senere tid blitt supplert av fax, e-post, Twitter-meldinger og lignende. Det er en fin og effektiv måte å vise hvor mange mennesker som støtter et gitt krav. For Amnesty har det vært viktig å kunne vise til dette i dialog med myndigheter.

 

Solidaritetsbrev:

Mennesker som opplever menneskerettighetsbrudd opplever ofte å følge seg alene og uten støtte, mens man kjemper en kamp mot overmakten. Amnesty har lang tradisjon i å sende solidaritetsbrev til fengslede mennesker for å vise at de ikke var alene. Mange har mottatt tusenvis, om ikke hundretusenvis, av brev fra engasjerte Amnesty-støttespillere.

 

TIPS TIL ARRANGEMENTERGENERELLE RÅDMERKEDAGER