Bli med å skape et samfunn der alle har de samme mulighetene.

Kampanje: Å elske er en menneskerett

Visjonen for Amnestys kampanje er enkel:

Et samfunn der alle mennesker skal ha de samme rettighetene - uavhengig av hvem de er, hva de tror på eller hvem de elsker.

Vi er politisk uavhengige, og mottar ikke statsstøtte. Derfor er vi helt avhengige av støtte fra enkeltpersoner og næringsliv.

Både små og store bedrifter vil utgjøre en viktig forskjell, og bidra til å:

 • Styrke arbeidet for inkluderende samfunn verden over.
 • Dokumentere, avsløre og stoppe diskriminering.
 • Styrke arbeidet for å endre lovverk, arrangere holdningskampanjer og mobilisere mennesker over hele verden for å skape endring.

Slik kan din bedrift støtte kampanjen:

 • Bestill armbånd til dine medarbeidere
  Ved å bestille armbånd (200,- per) bidrar din arbeidsplass til å styrke Amnestys arbeid for lhbt-personers rettigheter.

 • Delta på vår regnbuestafett
  Hvert år oppfordrer vi bedrifter og næringsliv til å vise verden hva de står for. Ved å støtte Amnestys arbeid mot diskriminering mottar bedrifter bannere som kan deles på sosiale medier.

 • Arranger Pride på arbeidsplassen eller lokalt
  Hva med å fylle kontoret med regnbuefarger og arrangere seminar om mangfold og inkludering? Vi kan bistå med ideer og foredragsholdere.

Nysgjerrig på samarbeid?

Det finnes mange flere måter din bedrift kan støtte vårt arbeid for mangfold og lhbt-personers rettigheter. La oss ta en prat!

Ta kontakt med Linn Jeanette Haraldsvik Hagen på [email protected] eller i skjema under:

Kontakt oss

Ønsker du mer informasjon?
Ta kontakt med meg her.

Linn Jeanette Haraldsvik Hagen, partneransvarlig

 

Hva gjør Amnesty?
Bilde
Oslo-Pride 2017

Slik jobber Amnesty for lhbt-personers rettigheter

Avslører diskriminering verden over

Vår etterforskning har ved flere anledninger avslørt hvordan mennesker blir utsatt for forfølgelse og diskriminering på bakgrunn av sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Påvirker og endrer lover som diskriminerer

Amnesty jobber internasjonalt med å endre og fjerne lover som diskriminerer lhbt-personer.

 • I Norge ble loven om endring av juridisk kjønn vedtatt i 2016. Den gir transpersoner muligheten til en juridisk anerkjennelse av sitt kjønn som er i samsvar med den enkeltes oppfatning av egen kjønnsidentitet.
 • Loven om endring av juridisk kjønn ble vedtatt etter at Amnesty, sammen med flere andre organisasjoner, krevde at norske myndigheter måtte etablere en rask, tilgjengelig og åpen prosedyre for å kunne endre juridisk kjønn.

Aksjonerer for enkeltmennesker

Sammen med våre støttespillere og aktivister starter vi globale underskriftskampanjer for enkeltpersoner som opplever urett. Dette kan være personer som har blitt fengslet eller risikerer dødsstraff for å være antatt homofil, eller personer som blir systematisk diskriminert av staten på bakgrunn av sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller sitt kjønnsuttrykk.

Les mer om lhbt-personers rettigheter her.