Kjent TV-journalist løslatt

Over 15.000 av dere signerte aksjonen for den pakistanske TV-journalisten Imran Riaz Khan som forsvant i mai – nå er han kommet til rette igjen, og familien sender en stor takk.
Publisert: 27. sep 2023, kl. 13:22 | Sist oppdatert: 24. Jan 2024, kl. 16:49

– Det er en gledens dag for Imran og familien, sier den norske advokaten Geir Lippestad, som ble engasjert i saken i august.

Han sier det har vært en stor belastning for familien at ingen har tatt ansvar for forsvinningen og at familien sender en stor takk til alle som har engasjert seg i saken gjennom Amnesty.

I Pakistan har Imrans advokat Mian Ali Ashfaq postet et bilde på Twitter hvor han kysser klienten sin på kinnet og skriver at det har vært en vanskelig prosess, og at han takker for Guds nåde.

Sporløst forsvunnet

Familiefaren som er en kjent TV-journalist i Pakistan, kom på kant med myndighetene etter kritikk av den nåværende regjeringen og av landets mektige militær. Han forsøkte derfor å flykte fra hjemlandet 11. mai i år, men kom dessverre aldri lenger enn til flyplassen. Her ble han arrestert.

Myndighetene hevder Imran ble løslatt dagen etter, men verken familien eller advokaten hans hørte fra han før denne uken da han ble sluppet fri.

Fortsatt er det mange spørsmål i saken vi ennå ikke vet svaret på.

15.000 signaturer

– Jeg tror det har hatt stor betydning at Amnesty har engasjert seg i denne saken. Både for å legge press på dem som har holdt han tilbake, men også for familien.
Geir Lippestad

Bare i Norge har Amnesty samlet inn 15.000 signaturer fra mennesker som krevde at pakistanske myndigheter skulle finne ut av hva som var skjedd med Imran.

– At mennesker over hele verden har engasjert seg - også fra Norge som er så langt unna Pakistan - har gitt familien trygghet og håp om at de vil få han tilbake. Så en stor takk fra dem, sier Lippestad.