5 solidariske råd

Slik bidrar du til solidaritet i en tid der verdiene våre blir satt på prøve.

I disse dager er mange bekymret for at spredningen av viruset COVID-19 vil splitte samfunnet vårt. Her er 5 solidariske tips til hvordan vi sammen kan gjøre en forskjell.

1. Vern om deg selv

Vis solidaritet ved å holde avstand fra andre. Vær nøye med håndhygiene og hold minst en meters avstand fra andre mennesker. Er du i karantene er det viktig å respektere reglene.

Husk at det blir lettere å være solidarisk mot andre hvis du tar vare på deg og helsen din.

2. Spre riktig informasjon

Har du sett mye falske nyheter bli spredt på sosiale medier om viruset? Ikke nøl med å fortelle personer at de bidrar til å spre usannheter!

Du kan også stoppe de falske nyhetene ved å følge og dele myndighetenes råd. Hold deg oppdatert på helsenorge.no.

PS! 

I krisetider er riktig informasjon livsviktig.

Likevel stopper kinesiske myndigheter leger og journalister som prøver å informere verden om koronaviruset. Amnesty jobber for at ytringsfriheten i Kina blir respektert, slik at verden får tilgang på den nødvendige informasjonen.

Vil du bidra til å styrke vårt arbeid? Klikk her.

3. Vern om de rundt deg

Det finnes mange måter å vise omsorg på – til tross for at vi må holde avstand fra hverandre.

Trenger noen i nabolaget ditt hjelp til å handle på butikken? Kan du ringe noen som er ensomme og trenger en samtalepartner?

4. Stå opp mot rasisme

Akkurat nå er verdiene våre satt på prøve. Historien har tidligere vist oss at utbrudd av sykdommer ofte fører til fremmedfrykt og rasisme. De siste månedene har vi sett tilfeller av at personer med asiatisk utseende blir hetset eller banket opp på gaten.

Gi hatet motstand. Si ifra. For å komme oss gjennom denne krisen er vi helt avhengige av å respektere hverandre – uavhengig av bakgrunn, etnisitet eller hudfarge.

5. Fortsett å endre verden!

Så klart kan du påvirke verden – også hjemmefra! Gå til denne siden for å signere Amnestys siste aksjoner.

Din stemme kan bidra til å løslate en uskyldig person fra fengsel, endre en lov eller legge press på myndigheter som har misbrukt makten sin. Sammen kan vi gjøre en forskjell!