Ikke gå glipp av årets store studentsamling!

Den 20. – 22. september samles studenter fra hele Norge for å lære mer om menneskerettigheter og næringslivet. Meld deg på!
DELCreated with Sketch.DELCreated with Sketch.DEL
Publisert: 14. Mai 2019, kl. 17:56 | Sist oppdatert: 18. sep 2019, kl. 19:30

Næringslivet kan ikke fritas menneskerettslige forpliktelser

Studentrådet har gleden av å invitere alle studenter til årets studentsamling. Hovedfokuset vil være Amnesty Internationals kampanje for å kreve en menneskerettighetslov for næringslivet. Dette er anledning til å lære mye, og bli kjent med mange engasjerte studenter fra hele landet. Meld deg på her!

Amnesty-studenter 2018

I dag har mange selskaper en global virksomhet og er avhengig av produktene til underleverandører i andre land. Selskapene kan operere i land hvor det er eller har vært krig, hvor rettsstaten er svak, hvor det er korrupsjon eller hvor staten ikke evner eller ønsker å opprettholde loven. Det er en kompleks situasjon hvor det kan være utydelig hvor ansvaret for å opprettholde menneskerettighetene ligger.

Konsekvensene er blant annet at sårbare mennesker opplever at de får lønninger de ikke kan leve av, at de arbeider under utrygge forhold, at de ikke får fagorganisert seg, eller at rettighetene deres ellers blir krenket på det alvorligste. Amnesty International ønsker ikke at selskaper skal kunne tjene penger på menneskerettighetsbrudd.

Næringslivet er en del av løsningen på mange av verdens problemer. Eksempelvis er næringslivet enormt viktig i omstillingen som kreves for å redusere CO2-utslipp for å stanse den globale oppvarmingen, blant annet gjennom bilindustrien. Dessverre har Amnesty avdekket at mange elbil-produsenter og IT-selskaper ikke vet hvor kobolten (et grunnstoff som brukes til batteriproduksjon) de bruker kommer fra. Amnesty Internationals etterforskning viser at opptil 70 prosent av all kobolt i verden kommer fra Den demokratiske republikken Kongo (DRC). I den forbindelse skjer det flere alvorlige menneskerettighetsbrudd, inkludert barnearbeid. Behovet for etiske batterier illustrerer et bredere behov for at næringsliv som blir holdt ansvarlig for menneskerettighetene.

Bidra til å skape en spennende samling!

Studentrådet arrangerer denne samlingen årlig og den er åpen for alle studenter. Programmet er nivåbasert, slik at det finnes muligheter både for deg som er helt ny og deg som har masse erfaring. Det holdes kurs i strategisk aktivisme, sosiale medier og et introduksjonskurs.

Introduksjonskurs v/studentsamling 2018

Eksperter på menneskerettigheter og næringsliv fra Amnesty International og andre sivilsamfunsorganisasjoner vil holde tematiske presentasjoner for å belyse ulike menneskerettslige problemstillinger tilknyttet næringslivet.

Dere skal delta i workshops for å planlegge aktiviteter lokalt for å bidra til at Norge får en menneskerettighetslov for næringslivet. Ved å samles kan vi bygge en slagkraftig bevegelse som sørger for at alle selskaper i Norge er bundet av menneskerettslige standarder!

Programmet blir utrolig spennende, og samlingen er veldig fint for deg som ønsker et større nettverk av engasjerte menneskerettighetsaktivister.

Meld deg på her!

Praktisk informasjon
Studentsamlingen 2019
  • Samlingen arrangeres ved Amnesty Internationals lokaler på Grensen 3 i Oslo.
  • Amnesty International dekker reise og overnatting for medlemmer.
  • Ikke medlem? Meld deg inn her.
  • Overnatting tilbys v/Anker Hostel. Du vil dele rom m/andre studenter.
  • Påmeldingsfrist er 10. september.
  • Påmeldingsskjema her.
  • Du MÅ være student for å delta.
  • Ønsker du melde deg inn i en studentgruppe? Se oversikt her.