Bilde

Gavekort: Til verdens beste far

BESTILL FARSDAGSKORT

Indicates required field

 Bestill ditt digitale farsdagskort (250 kr). Du mottar kortet på e-post. 

Slik behandler vi dine personopplysninger.

Har du lyst til å glede verdens beste pappa? Gi et digitalt kort fra Amnesty.

Over hele verden blir mennesker fengslet for å arbeide for et tryggere samfunn for barna sine.

Med dette kortet kan du både glede verdens beste pappa, samtidig som du gir beskyttelse til foreldre som sitter fengslet.

Din støtte bidrar blant annet til:

  • Uavhengig etterforskning av ulovlige arrestasjoner.
  • Observering av rettssaker.
  • Å aksjonere for løslatelse av enkeltpersoner verden over.

Slik ser kortet ut:

MØT TRE FEDRE VI JOBBER FOR:
 

Saudi-Arabia vil at verden skal glemme ham

I en stue sitter en familie og ser på bilder av pappa. De har ikke sett ham på årevis. Han er fengslet i Saudi-Arabia for å arbeide for menneskerettighetene. Selv måtte de flykte til USA.

Mohammad al-Qahtani grunnla en organisasjon som utfordret myndighetenes strenge tolkning av islamsk rett. For dette ble han dømt til ti år i fengsel og ti års utreiseforbud.

Amnesty jobber for at alle som sitter urettferdig fengslet i Saudi-Arabia skal løslates. Vi gir oss ikke før Mohammad blir løslatt og blir gjenforent med familien sin.

Savnet etter barna er stort

Bloggeren Raif Badawi ble dømt til fengsel og 1000 piskeslag for å ha oppfordret til fredelig debatt i Saudi-Arabia. Etter et massivt globalt press fra Amnestys støttespillere over hele verden, stanset myndighetene piskingen etter 50 piskeslag.

Raif Badawi har tre barn sammen med kona Ensaf Haidar. Familien er bosatt i Canada. Savnet etter barna er stort.

Raif er endelig løslatt, men får ikke forlate Saudi-Arabia. Amnesty fortsetter arbeidet for at han skal få reise til familien sin.

Kjemper for farens løslatelse

I årevis har familien til Ilham Tothi kjempet for å få ham løslatt. Økonomi-professoren er dømt til livstid i fengsel for å ha kritisert kinesiske myndigheter for brudd på menneskerettighetene.

Tohtis datter Jewher forteller til Amnesty at hun vil ta fri fra studiene for å jobbe på heltid med å få faren løslatt. Hun ønsker samtidig å fortsette hans arbeid for et mer rettferdig Kina.

Amnesty arbeider for at Illham Tothi skal løslates, og for at ingen skal fengsles for å benytte sin ytringsfrihet på fredelig vis.