Bilde

Til verdens beste pappa

BESTILL FARSDAGSKORT

Indicates required field


Bestill ditt digitale kort (250 kr) til pappa her. Du mottar kortet på e-post.

Slik behandler vi dine personopplysninger.

Har du lyst til å glede verdens beste pappa? Gi et farsdagskort fra Amnesty, og bidra til å styrke rettighetene til fedre som sitter uskyldig fengslet.

Over hele verden blir mennesker fengslet for å arbeide for et tryggere samfunn for barna sine. Med dette farsdagskortet kan du både glede verdens beste pappa, samtidig som du gir beskyttelse til foreldre som sitter fengslet.

Ved å kjøpe et farsdagskort bidrar du blant annet til uavhengig etterforskning av ulovlige arrestasjoner, observering av rettssaker og aksjonering for løslatelse av enkeltpersoner verden over.

Møt tre fedre vi jobber for å løslate ved å scrolle ned.

Sammen kan vi gjøre en forskjell for de som nektes å være foreldre til barna sine - kun for å arbeide fredelig for et tryggere samfunn.

MØT TRE FEDRE VI JOBBER FOR:
 

Saudi-Arabia vil at verden skal glemme ham

I en stue sitter en familie og ser på bilder av pappa. De har ikke sett ham på årevis. Han er fengslet i Saudi-Arabia for å arbeide for menneskerettighetene. Selv måtte de flykte til USA.

Mohammad al-Qahtani grunnla en organisasjon som utfordret myndighetenes strenge tolkning av islamsk rett. For dette ble han dømt til ti år i fengsel og ti års utreiseforbud.

Amnesty jobber for at alle som sitter urettferdig fengslet i Saudi-Arabia skal løslates. Vi gir oss ikke før Mohammad blir løslatt og blir gjenforent med familien sin.

Savnet etter barna er stort

Bloggeren Raif Badawi ble dømt til fengsel og 1000 piskeslag for å ha oppfordret til fredelig debatt i Saudi-Arabia. Etter et massivt globalt press fra Amnestys støttespillere over hele verden, stanset myndighetene piskingen etter 50 piskeslag.

Raif Badawi har tre barn sammen med kona Ensaf Haidar. Familien er bosatt i Canada. Savnet etter barna er stort.

Raif sitter fortsatt fengslet, og Amnesty fortsetter arbeidet for at han skal bli løslatt. Etter syv år bak murene, holder fortsatt familien fast på håpet om å få se ham igjen.

Kjemper for farens løslatelse

I tre år har familien til Ilham Tothi kjempet for å få ham løslatt. Økonomi-professoren er dømt til livstid i fengsel for å ha kritisert kinesiske myndigheter for brudd på menneskerettighetene.

Tohtis datter Jewher forteller til Amnesty at hun vil ta fri fra studiene for å jobbe på heltid med å få faren løslatt. Hun ønsker samtidig å fortsette hans arbeid for et mer rettferdig Kina.

Amnesty arbeider for at Illham Tothi skal løslates, og for at ingen skal fengsles for å benytte sin ytringsfrihet på fredelig vis.