Denne sommeren aksjonerer Amnesty for at alle skal ha rett til å elske den man vil.
Publisert: 24. Mai 2012, kl. 07:42 | Sist oppdatert: 3. Mai 2019, kl. 14:06
Hva gjør vi når mennesker nektes å vise sin kjærlighet? Vi gir dem vår.

Mange steder i Europa har lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT) ikke rett til å elske dem de vil. Dette vil Amnesty gjøre noe med! I hele sommer aksjonerer Amnesty for rettighetene til LHBT-personer.

Kampanjen "Å elske er en menneskerett" setter fokus på retten til å være den man er og elske den man vil, uten å bli utsatt for noen form for diskriminering. Dette vil også være et av temanene under årets TV-aksjon, "Stå opp mot urett", som går av stabelen 21.oktober.

Truet til taushet - møtt med vold

I Russland er en mann nettopp blitt fengslet fordi han holdt en plakat hvor det sto at homofile og heterofile kjærlighetsforhold er likverdige. I Litauen diskuterer parlamentet en grunnlovsendring som utelukker andre familieformer enn ekteskap mellom kvinne og mann.

Både i Serbia, Latvia og flere andre land blir Pride-paradene, de årlige markeringene for LHBT-rettigheter, møtt med voldelige motdemonstrasjoner.

Send oss hjertet ditt

Amnesty har satt i gang en solidaritetsaksjon for utsatte prider i Europa. Vi har opprettet en "Hjertebank", hvor vi skal samle flest mulig hjerter for å støtte aktivister og prider i Europa.

Du kan delta i aksjonen ved å lage ditt eget solidaritetshjerte med en personlig hilsen. Hjertene fvil bli sendt til LHBT-organisasjoner, og brukt i forbindelse med prider over hele Europa. Det er også en digital hjertebank på Amnestys Facebook-profil.

Festivalsommer

Det vil være kjærlighet i luften når Amnesty dukker opp på en rekke festivaler og arrangementer i sommer. Vi kommer blant annet til å være godt synlige under Skeive Dager, Fjordfesten i Sandefjord, Bergenfest og under Øyafestivalen i Oslo.

Les saken: Amnesty og Øya samarbeider om kjærlighet

På alle stedene vil vi ha stands hvor vi oppfordrer publikum til å bidra med sitt selvlagde hjerte. Hjertene samles i vår omtalte "Hjertebank".


EUROPAS STORMFULLE PRIDER:
  • Denne sommeren samles tusener av aktivister for å gå i tog og stolt vise sin kjærlighet over hele verden.
  • I mange europeiske land prøver myndighetene å hindre gjennomføringen av pridene ved å nekte nødvendige tillatelser eller viktig politibeskyttelse. Enkelte steder blir pridene møtt med voldelige motdemonstrasjoner.
  • Ved å sende ditt hjerte, er du med på å stltte utsatte LHBT-organisasjoner og prider over hele Europa, fra St.Petersburg via Budapest til Beograd.

SEND OSS HJERTET DITT:
Lag ditt eget solidaritetshjerte med en personlig hilsen og send til:

Amnesty International Norge

Hjertebank
Postboks 702 Sentrum
0106 Oslo

Eller send på epost til [email protected].
Se hjertet ditt i vår digitale "Hjertebank" på Facebook.