Torturoffer løslatt fra fengsel

Gode nyheter! 2. mars ble filippinske Jerryme Corre løslatt etter å ha vært fengslet siden 2012 for angivelig narkotikabesittelse. Han ble utsatt for grov tortur og annen mishandling i fengsel.
 
Publisert: 19. Mar 2018, kl. 19:24 | Sist oppdatert: 10. Apr 2018, kl. 15:10
Nærmere 24 000 mennesker signerte aksjonen for Jerryme Corre i Norge. Saken hans spilte en sentral rolle i Amnestys kampanje mot tortur i 2014 – 2015, og den var også en del av kampanjen "Skriv for liv" i 2015.

Arrestert og torturert
I 2012 ble Jerryme Corre arrestert, torturert og mishandlet av politiet på Filippinene. Han ble anklaget for ran og for drap på en politimann og en utlending. I flere timer ble han torturert av politiet. Da han nektet å tilstå anklagene mot ham, ble han påført elektriske støt og truet med å bli drept.

Kort tid senere ble Jerryme siktet for besittelse av narkotika, basert på en sammenrullet seddel og en tom plastpose politiet angivelig hadde funnet. Han satt fengslet til mars 2018, da saken mot ham ble avvist av retten på grunnlag av manglende bevis.

Grunnet den massive internasjonale oppmerksomheten saken fikk, og et brev som det interne granskingsorganet til det filippinske politiet mottok "av en menneskerettighetsorganisasjon", ble det igangsatt en etterforskning av torturanklagene. Politimennene som hadde  torturert Jerryme ble stilt for retten,og to av dem ble dømt til fengselsstraff. En tredje politimann som er tiltalt i saken, er fortsatt på frifot.  

Stor takknemlighet
Jerryme Corre besøkte kontoret til Amnesty International Filippinene 14. mars. Han har uttrykket stor takknemlighet til Amnesty International for støtten i saken hans. Han håper at han kan være det siste offeret for tortur og falske anklager, men han vet at det fortsatt finnes mange som ham.

Sammen med Amnesty International oppfordrer Jerryme de filippinske myndighetene til å respektere og opprettholde menneskerettighetene.