Støttemarkering for Edward Snowden: Stå opp for Snowden!

Møt opp på foran Stortinget torsdag kl 12 og gi en tydelig beskjed til norske myndigheter om hva du mener om norsk ansvarsfraskrivelse overfor varsleren Edward Snowden.
DELCreated with Sketch.DELCreated with Sketch.DEL
Publisert: 25. jun 2013, kl. 13:14 | Sist oppdatert: 12. jul 2013, kl. 09:16
- Norske myndigheter har avslørt sin prinsippløshet når det gjelder å sikre retten til å søke asyl, sier politisk rådgiver i Amnesty, Beate Ekeløve-Slydal.
Amnesty International i Norge og Norsk PEN oppfordrer alle til å møte opp foran Stortinget torsdag og stille seg bak banneret "Menneskerettigheter over politikk".
- Den norske unnfallenheten føyer seg inn i den lange rekken av europeiske land som lar alliertes interesser komme foran menneskerettighetene i denne saken, fortsetter Ekeløve-Slydal.
Edward J. Snowden har avslørt at USA og andre land gjennom sin omfattende overvåkning av egne og andre lands borgere bryter menneskerettighetene. Han har sørget for at verden har fått tilgang til informasjon som er av stor offentlig interesse.

Istedenfor å ha fokus på de menneskerettighetsbruddene Snowden har avslørt, straffeforfølge de ansvarlige og starte en prosess for å forhindre at slike brudd kan fortsette, velger amerikanske myndigheter å tiltale Snowden etter en spionasjelovgivning med en strafferamme som omfatter både livstids- og dødsstraff.
- Snowden er alene mot verdens storebror. Supermakten USA har satt opp verden største musefelle for å ta ham, og klappjakten er i gang, sier Beate Ekeløve-Slydal.
Amnesty mener at ingen skal tiltales og dømmes for å avsløre menneskerettighetsbrudd. Denne typen avsløringer er beskyttet av menneskerettighetenes forsvar av informasjons- og ytringsfriheten. Snowden har også en umistelig rett, nedfelt i internasjonal lov, til å kunne søke om asyl og å få sin søknad behandlet på en rettferdig måte.

- Amerikanske myndigheters forsøk på å presse andre regjeringer til å blokkere Snowdens forsøk på å søke asyl er forkastelig, og en alvorlig krenkelse av hans menneskerettigheter.Menneskerettigheter foran politikk:
STÅ OPP FOR SNOWDEN

Sted: Eidsvoll Plass, foran Stortinget
Tid: Torsdag 11. juli kl 12:00
Arrangører: Amnesty International i Norge og Norsk PEN
Appeller ved:
Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty i Norge.
Eugene Schoulgin, visepresident i PEN International.
Les kronikken i Aftenposten papir mandag 8. juli: Alene mot verdens "storebror"Les mer på amnesty.no