Steng interneringsleirene i Kina
Akkurat nå sitter over én million mennesker i interneringsleirer i Xinjiang. I tillegg er mange dømt til lange fengselsstraffer etter urettferdige rettssaker.
Etniske minoritetsgrupper i regionen lever i frykt for at de selv eller noen i familien skal bli plassert i en interneringsleir – bare for å være seg selv.
Dette er et av de største menneskerettighetsbruddene i vår tid. Det kan ikke fortsette.
Du kan bidra til livsviktig etterforskning
For at endring skal skje i Kina, er det viktig at sannheten kommer frem. Men det som skjer på innsiden av leirene hemmeligholdes av kinesiske myndigheter.
Dokumentasjon er livsviktig. Du kan bidra til at historiene kommer frem.
Som støttespiller vil du styrke vårt etterforskningsarbeid. Sammen kan vi løfte frem overgrepene på innsiden av Kina.
I Amnestys ferske rapport, «Like We Were Enemies in a War», kan du møte 55 personer som har sluppet ut av interneringsleirene i Xinjiang, og som forteller om tortur, hjernevasking og annen mishandling.
Rapporten inneholder vitnefortellinger og analyser av satelittbilder, offentlig tilgjengelige byggeplaner av interneringsleirer og et stort antall andre dokumenter. Etterforskningen pågikk fra 2019 til 2021.
Med din hjelp fortsetter arbeidet for at flere skal få historiene sine hørt. Alle som sitter vilkårlig fengslet må løslates nå!
Amnestys etterforskningsarbeid mottar ikke statsstøtte. Derfor er støtten fra deg nødvendig for at arbeidet skal fortsette.
Din støtte vil blant annet bidra til å:
- Etterforske og avsløre brudd på menneskerettighetene
Amnestys etterforskere er der det skjer - i konfliktsoner, flyktningleirer, demonstrasjoner og andre steder hvor personer er utsatt. De møter menneskene som er berørt, og dokumenterer hva som har skjedd.
- Informere verden og stoppe maktmisbruk
Så snart vi har dokumentasjon og bevis på at personer utsettes for overgrep eller diskriminering, sørger vi for at sannheten kommer frem.
Våre etterforskningsteam utarbeider rapporter, analyser og pressemeldinger, som brukes for å opplyse befolkninger, medier og maktutøverne.
- Beskytte rettighetene til mennesker som er utsatt
Når en persons liv står i fare, starter vi hasteaksjoner og underskriftskampanjer som mennesker fra hele verden stiller seg bak. Denne mobiliseringen legger et enormt press på maktutøvere. På den måten står vi opp for mennesker som sitter uskyldig fengslet, som risikerer dødsstraff eller som har blitt fratatt sine rettigheter.
Dette går pengene til:
Amnesty bruker pengene der de trengs mest og i henhold til gjeldende prioriteringer og behov.
- 88,4 % går til formålet
- 6,1 % går til innsamling
- 5,5 % går til administrasjon
Tallene gjelder Amnestys årsregnskap for 2023.
Årsregnskapet for 2024 vil bli ferdig revidert våren 2025. Det vil da publiseres på våre nettsider, samt på nettsidene til Innsamlingskontrollen, som Amnesty er medlem av.
Spørsmål om å opprette eller avslutte avtale? Send e-post til [email protected].