Bilde

Sammen for ytringsfrihet

STØTT ARBEIDET

Velg skjema
Indicates required field

Som fast giver bidrar du til å beskytte menneskerettighetene verden over.

Velg beløp

Slik behandler vi dine personopplysninger.

Hvert år blir personer fengslet og truet for å ytre seg. Beskytt stemmene verden trenger!

I krisetider er oppdatert og riktig informasjon livsviktig. Likevel kan kriser utnyttes av myndigheter som ikke er åpne for kritikk fra egen befolkning. Når verden ser en annen vei, har de mulighet til å slå hardt ned på menneskene som sier sin mening.

Land som driver med sensur og overvåking som en del av sitt "svar" på koronakrisen kan sette liv i fare:

 • Myndighetene i regionen Jammu og Kashmir fortsetter å begrense internettjenester. Dette gjør det vanskelig for befolkningen å få tilgang til viktig informasjon om spredning av koronaviruset, samt hvordan de kan beskytte seg.

 • I Honduras har regjeringen erklært unntakstilstand, og opphevet en rekke grunnlovsfestede rettigheter, inkludert ytringsfrihet.

 • I Kina ble leger og journalister irettesatt av myndighetene for å ha "spredt rykter" når de forsøkte å varsle om koronaviruset. Myndighetene har også utvist amerikanske journalister som dekker nyhetssaker om COVID-19.

 • En journalist ble arrestert i Venezuela i mars etter at han dekket en nyhetssak om koronaviruset.

 • Også i andre land har det blitt rapportert om at leger, sykepleiere og fagfolk blir sensurert når de forsøker å dele informasjon om koronaviruset.

Nå trenger vi deg med på laget! Med din støtte kan vi arbeide langsiktig for å holde maktutøvere ansvarlig når de utøver sensur eller fratar mennesker retten til å ytre seg.

Visste du at din støtte gjør Amnesty økonomisk uavhengig av staten? Det gjør at vi alltid kan si sannheten om en hendelse eller maktmisbruk.
  Slik bidrar din støtte

  Dette går pengene til:

  Amnesty bruker pengene der de trengs mest og i henhold til gjeldende prioriteringer og behov.

  • 89,5 % går til formålet
  • 5,5 % går til innsamling
  • 5,0 % går til administrasjon

  Tallene gjelder Amnestys årsregnskap for 2022. Årsregnskapet for 2023 vil bli ferdig revidert våren 2024. Det vil da publiseres på våre nettsider, samt på nettsidene til Innsamlingskontrollen, som Amnesty er medlem av.

  Spørsmål om å opprette eller avslutte avtale? Send e-post til [email protected].

  Slik forsvarer vi ytringsfriheten:

  Sammen med våre støttespillere legger vi press på myndigheter og selskaper som undergraver ytringsfriheten. Vi arbeider også for at mennesker som sitter fengslet for å bruke stemmen sin skal bli løslatt.

  • Avslører regimer og myndigheter
   Vi etterforsker, dokumenterer og rapporterer land, myndigheter og grupper som bryter ytringsfriheten.

  • Aksjonerer for dem som blir straffet for sine ytringer
   Vi arbeider for at alle skal kunne dele sine meninger – uten å bli torturert, fengslet eller drept. Vi mobiliserer over hele verden for å presse myndigheter til å frigi samvittighetsfanger.

  • Går etter selskaper som svikter ytringsfriheten
   Alle skal ha muligheten til å opprette og dele ideer og informasjon, uten hindringer. Når private selskaper eier plattformene vi kommunikasjonen på, har de et særskilt ansvar for å beskytte ytringsfriheten til alle som deltar.

  • Kjemper mot digital overvåkning
   Når alt du sier og skriver digitalt blir lagret av myndighetene, øker selvsensur og terskelen for å uttale seg politisk. Vi arbeider for at folk skal kunne kommunisere fritt på nett uten å å bli spionert på