Engasjementet fra norske Amnesty-aktivister gir samvittighetsfangen Raif Badawi håp i fengselet. 
Publisert: 29. Mai 2013, kl. 09:56 | Sist oppdatert: 12. Jan 2024, kl. 12:37
For Raif Badawi var det viktig å gi en direkte takk til alle i Norge som har engasjert seg i saken hans.

Badawi har vært fengslet siden sommeren 2012, og rettssaken er pågående. Han kan dømmes til døden for å ha fornærmet islam med sin nettside, "Saudi Arabian Liberals". For øyeblikket kastes han fram og tilbake mellom ulike rettsinstanser.

I forrige uke mottok kongen av Saudi-Arabia 15 319 underskrifter fra nordmenn som stiller seg bak kravet om å løslate Raif Badawi. Overleveringen ble tvitret på både norsk, engelsk og arabisk på @MENAvoices, en Twitter-konto drevet av Amnesty i Norge. Via sin kone Insaf Haidar, fikk Raif Badawi derfor høre om støtten fra norske aktivister.

Personlig hilsen

Raif Badawis familie


For Badawi var det viktig å gi en direkte takk til alle i Norge som har engasjert seg i saken hans. Her er hans personlige hilsen fra fengselet:

"Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne eller hva kan jeg si. Jeg føler meg ute av stand til å gi uttrykk for den takknemlighet jeg føler over all den oppmerksomheten som min sak får fra Amnesty International i Norge og fra de norske aktivistene.
​​​​Ja, det er sant at jeg er stolt av meg selv, men jeg føler meg liten i forhold til det Norge gjør for meg. Hvordan kan jeg takke dere i Norge? Jeg vet det ikke, ingenting vil være nok. La meg fortelle dere at øynene mine ble tårevåte da kona mi Insaf informerte meg om hvor mye solidaritet jeg har fått i Norge. Å stå sammen med andre mennesker, uansett geografi, språk, etnisitet, hudfarge og religion, før trodde jeg det bare var en fantasi. Det som dere i Norge gjør for meg, det har lært meg at jeg ikke har kjent ekte medmenneskelighet.

Tusen hjertelig takk til dere."Skriv under aksjonen for å få Raif Badawi lølatt!

.

Viktig med oppmerksomhet

Internasjonalt press gjør at de høyere domstolene ikke ønsker å idømme Badawi dødsstraff. Men ved å dytte saken nedover i systemet, kan Badawi fremdeles holdes fengslet. Det er derfor viktig med fortsatt oppmerksomhet rundt Badawis sak.

- Det er enormt motiverende å få høre fra Raif Badawi selv, at det arbeidet vi gjør her i Norge for å få ham løslatt, har nådd ham i fengselet i Saudi-Arabia og at det gir ham håp. Vi kommer til å fortsette helt til han er satt fri, sier seniorrådgiver Ina Tin i Amnesty i Norge.

Tidligere har Amnesty mottatt melding fra Insaf Haidar, i forbindelse med støtteaksjonene for hennes mann i april: "Hei! Jeg er kona til Raif Badawi. Jeg har lest at dere organiserer en stand for å stå i solidaritet med mannen min. Tusen hjertelig takk."
Les saken her.AMNESTY TVITRER FOR BADAWI
Twitterprofilen @MENAvoices administreres av Midtøsten- og Nord-Afrika-ekspert Ina Tin og Manal Shaheen. Sistnevnte oversetter til og fra arabisk. Målet er debatt og informasjonsutveksling på tvers av landegrenser og språk.


Vis at du bryr deg og bli med i dialogen mellom aktivistene. Tar du direkte kontakt med aktivistene vi retvitrer, heng gjerne på @MENAvoices bak det du skriver. Vi hjelper deg gjerne med å oversette til arabisk. Trenger du oversettelse, send twittermeldingene dine til [email protected].

Skriv under på Amnestys aksjon for å løslate Raif Badawi her.

Ensaf i Libanon leser opp brevet hans 2014.
Ensaf i Oslo i 2015.


Tweet URL
Barna til Raif i Voss 2022