På nett og i media

Bruk sosiale og tradisjonelle medier for det de er verdt. Bli en kløpper på å skape oppmerksomhet rundt Amnestys aksjoner.
Publisert: 6. okt 2009, kl. 13:31 | Sist oppdatert: 7. Feb 2017, kl. 09:43

Delta på Amnestys aksjoner
Hver uke legger vi ut en ny aksjon på amnesty.no. Du kan signere aksjonen direkte på nett eller sende ferdigskrevne brev. Følg med på nettsidene, eller abonnér på RSS-feed på nye aksjoner.

To ganger i måneden sender vi utvalgte aksjoner til over 70 000 aktivister på SMS. Mobilaktivistene signerer aksjonen ved å svare med navnet sitt.

Meld deg på SMS-nettverket ved å sende "Amnesty" til 2160. Det koster 6 kr å motta en sms, mens det er gratis å svare.

Spre aksjonene i sosiale medier
Bruk profilen din på Facebook, Twitter og andre sosiale medier til å fortelle om en sak som engasjerer deg og til å samle flere underskrifter.

Lag en morsom video til en aksjon og last den opp på YouTube.

Du kan også bli tilhenger av Amnesty på Facebook, følge @Amnesty_Norge på Twitter, abonnere på nye filmer på Amnestys YouTube-kanal og lese Amnestys blogg.

Vi vil gjerne vite hva du tenker, så ikke nøl med å kommentere på de ulike profilene. Og ser du noe du liker, er det god aksjonisme å bare spre Amnestys budskap i dine kanaler.

Blogg om menneskerettigheter
Ta utgangspunkt i en av Amnestys aksjoner eller et menneskerettighetstema som engasjerer deg og skriv et innlegg på bloggen din. Eller opprett en egen aktivistblogg, kanskje sammen med andre aktivister, der dere kan legge ut meninger, artikler og bilder fra aksjoner.

Fortell alle du kjenner om bloggen for å få flest mulig til å engasjere seg i sakene du jobber for. Lenk gjerne til Amnestys blogg.

Fortell lokalmediene om hva som skjer
Journalister er alltid på jakt etter nye saker og vil gjerne ha tips når det skjer spennende ting i lokalsamfunnet. Hver gang du eller gruppa din planlegger en aksjon eller et annet type arrangement, ta kontakt med lokale medier i forkant.

Ofte kan det være lurt å opprette kontakt med lokale journalister som er opptatt av Amnestys arbeid, slik at det er lettere å få gjennomslag for sakene i media.

Bruk også lesernes plass i lokalmediene. Kommenter på saker på nett og skriv avisinnlegg om det du brenner for eller takk lokalbefolkningen for en susksessfull underskriftskampanje.

Vis oss hva du gjør
Mulighetene er mange. Og vi vil gjerne se hva du gjør, sånn at vi kan spre det videre. Send oss en epost med lenke til youtube-videoen, avisoppslaget eller blogginnlegget ditt.

Har du spørsmål eller trenger du tips til hvordan du kan få gjennomslag for Amnesty-saker på nett eller i lokalmedier, ta kontakt med din regionleder.