Nordic Youth Conference 2018: ÅRETS FETESTE UNGDOMSLEIR!

Er du mellom 16 og 24 år? Har du et hjerte som banker for menneskerettighetene? Nå har du sjansen til å bli med Amnesty til Danmark!
 
Publisert: 26. Feb 2018, kl. 09:55 | Sist oppdatert: 1. Mai 2018, kl. 10:16
Hvert år samles 52 ungdomsaktivister fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene til Nordic Youth Conference (NYC). Dette er en av Amnestys største og viktigste ungdomskonferanser. Du får blant annet delta på spennende kurs, skill-shares, workshops og aksjoner. I år er samlingen fra 30. juli til 3. august.
 
Som deltaker blir du umiddelbart del av et internasjonalt ungdomsmiljø hvor alle er opptatt av menneskerettigheter.

Årets kuleste konferanse

Deltakerne får venner for livet og verdifulle erfaringer. I tillegg blir du del av et stort nettverk av engasjerte mennesker.
 
«NYC er en fantastisk uke, der jeg ikke bare ble kjent med Amnesty og aktivisme, men også med flotte, engasjerte mennesker fra andre land. Det var alltid noe å gjøre og noen å gjøre det sammen med, om det så var å spille volleyball, lage plakater til aksjoner, spille kort eller dra og bade. Jeg anbefaler alle å bli med på NYC i år. Jeg er utrolig glad for at jeg ble med i fjor. Det var virkelig en opplevelse!» sier Aurora Onsrud.
 
Menneskerettighetene fyller 70 år

 
Den 10. desember 2018 fyller verdenserklæringen for menneskerettighetene 70 år. Erklæringen oppstod i kjølvannet av andre verdenskrig, og markerer et veiskille i historien. For første gang ble verdens stater enige om å anerkjenne universelle menneskerettigheter.
 
Dette betød likevel ikke at menneskerettighetene ble innfridd overalt. Mange har ofret mye for at rettighetene skal ivaretas. Martin Luther King Jr. ofret livet sitt i kampen mot segregering i USA, Malala Yousafzai ble skutt fordi hun snakket om jenters rett til utdanning, mens Raif Badawi ofret friheten sin for å kunne ytre seg fritt.
 
Amnesty International lanserte nylig sin årsrapport som viser at vi ikke kan ta menneskerettighetene for gitt. Vi ser tendenser til sterkere polarisering og økt bruk av hatretorikk. Dette ender alt for ofte i voldsbruk. Heldigvis øker også folks engasjement, noe vi ønsker at du skal være med å bygge opp under!

SØK HER:  Søk om å være med på Nordic Youth Conference.
 
Sammen kan vi få til noe stort!
 
Amnesty International etterforsker, dokumenterer og avslører menneskerettighetsbrudd over hele verden. Aktivistenes rolle i organisasjonen er å skape bevissthet og engasjement, samt stille makthavere til veggs dersom de ikke respekterer menneskerettighetene.
 
På Nordic Youth Conference lærer du hvilke virkemidler du kan ta i bruk for å bekjempe menneskerettighetsbrudd. Vi inviterer noen av de fremste ekspertene på temaene vi jobber med. Mennesker som er direkte berørt vil komme å fortelle sine historier. Ikke minst vil du lære av likesinnede ungdommer hvordan du kan organisere deg godt og bruke stemmen din på gaten, i sosiale medier og i lokale medier. Det du lærer skal du ta i bruk i en aksjon som du skal planlegge med dine nye venner!

NYC er en utrolig sosial og morsom opplevelse for både nye og erfarne Amnesty aktivister, og man føler virkelig at man kan få til noe stort sammen

«Mine 5 dager på Nordic Youth Conference var noen av de mest lærerike og intense dagene jeg har vært med på, jeg fikk møte utrolig mange mennesker med samme engasjement som jeg har og lærte så mye av alle rundt meg. NYC er en utrolig sosial og morsom opplevelse for både nye og erfarne Amnesty aktivister, og man føler virkelig at man kan få til noe stort sammen», forteller Linn Helena Steive.

Søknadsfristen er 1. mai.

Se video fra fjorårets Nordic Youth Conference

Praktisk informasjon
  • Som deltaker må du være mellom 16-24 år, og de som er under 18 må levere en bekreftelse på at de aksepterer reisevilkårene, med underskrift fra foresatte.
  • Det koster 50 Euro i egenandel å være med på konferansen. Egenandelen dekker opphold, reise og alle måltider. Amnesty International Norge dekker resten av utgiftene. Reise til og fra hjemsted dekkes altså så lenge billigste alternativ (innenfor rimelighetens grenser) er valgt.
  • Alle deltakere må ha egen reiseforsikring.
  • Språket på konferansen er engelsk. Søkere må derfor beherske engelsk som arbeidsspråk.
  • Fyll ut dette søknadsskjemaet og send til [email protected] for å søke om å være med.
  • Amnesty International Norge velger ut 10 ungdommer som får delta.
  • Konferansen er fra 30. juli - 3. august.
  • Søknadsfristen er 1. mai.