Trebarnsmor Nassima ble fengslet fordi hun viet livet sitt til å arbeide for kvinners rettigheter i Saudi-Arabia. Nå er hun løslatt!
Publisert: 23. nov 2021, kl. 14:39 | Sist oppdatert: 24. nov 2021, kl. 09:08
Nassima og familien hennes. Foto: Privat

I flere år satt Nassima i fangenskap. Hun ble nektet besøk i fengselet, og fikk kun lov å ringe familien én gang i uken.

Nå er Nassima endelig løslatt. Tusen takk til alle dere fantastiske støttespillere som stod opp for henne!

Mennesker over hele verden signerte Amnestys underskriftsaksjon for Nassima. Her i Norge signerte over 17.000 aksjonen. Familien mottok også store mengder solidaritetsbrev.

- Jeg er overveldet. Moren min vil elske alle brevene, det vil bety så mye for henne, og hun vil bli overrasket over all innsatsen som er lagt ned i dette.

Mousa, sønnen til Nassima

På bildet kan du se sønnen hennes, Mousa, gå gjennom brevene.

- Jeg er overveldet. Moren min vil elske alle brevene, det vil bety så mye for henne, og hun vil bli overrasket over all innsatsen som er lagt ned i dette, forteller han.

- Jeg ble også overrasket over at noen brev også er rettet til meg. En kvinne skrev "Og til deg sender jeg en mors kjærlighet". Så fint! En stor takk til dere alle for deres solidaritet!

Mousa leser brevene som er skrevet til ham selv og moren hans.

Nassima har sittet fengslet siden sommeren 2018 – uten å ha blitt dømt for noen kriminell handling. Hun har fortsatt et utreiseforbud på fem år. Amnesty vil fortsette å følge med på saken hennes.

Sammen kan vi gjøre en forskjell

Hvert år blir personer fengslet for å ytre seg. Du kan beskytte stemmene verden trenger!

Med din hjelp kan vi legge press på myndigheter som undergraver ytringsfriheten.

Sammen kan vi sørge for at enda flere mennesker som sitter fengslet for å bruke stemmen sin skal bli løslatt.