Kampanjeinnspurt

Amnesty oppjusterer målet om antall signaturer i uspesifisert-kampanjen fra 60 til 80.000 i en siste innspurt for fire personer som er utsatt for hemmelige fengslinger.
Publisert: 15. jun 2010, kl. 13:29 | Sist oppdatert: 23. Feb 2015, kl. 10:36
Stort engasjement fra aktivister landet over har sprengt kampanjeavdelingens forventinger til både antall aksjoner og signaturer i vårens kampanje Stopp ulovlige fengslinger.

Målet om 60.000 underskrifter på de fire aksjonene er allerede nådd og nå oppjusterer Amnesty målet til 80.000 de siste to ukene av kampanjen.

Sentralt blir det blir en ny mobilisering i Amnestys digitale kanaler, på nett, blogg og i sosiale medier.

Kampanjeleder Randi Hagen Eriksrud ber nå også alle aktivister gjøre en ekstra siste innsats i sine kanaler på nett, på Facebook og Twitter og andre steder de har sosiale nettverk.

- Alle som ikke har vært på en uspesifisert reise med Amnesty må pakke mobilen og dra. De som allerede har vært må sende billetter til venner og kjente, oppfordrer hun og henviser til www.uspesifisert.no/aksjoner.

Aksjonsrekord
Målet for antall aksjoner rundt om i landet var 75. Målet ble møtt allerede tidlig i kampanjeperioden og denne uka gjennomfører aktivister i Stavanger landets 114. aksjon.

Aldri før har så mange aktivister deltatt på så mange aksjoner og samlet inn så mange underskrifter.
- Vi er veldig fornøyd med omfanget aksjoner og underskrifter og sender en stor takk til aktivister over hele Norge som har gjort en kjempeinnsats, sier Eriksrud.

Nå begynner arbeidet med å kontakt ambassadene til Egypt, Pakistan, USA og Russland. Det er disse de fire landene som holder de fire menneskene Amnesty har aksjonert på vegne av fengslet.

Øker presset
Jo flere som har vært involvert i kampanjen, jo sterkere blir presset på myndighetene som er skyldig i de ulovlige fengslingene og bruddene på menneskerettighetene.

- Antall aksjoner og signaturer, det at dette har engasert mennesker over hele landet blir viktige lobbyverktøy i møte med ambassadene, sier Eriksrud som håper hun kan overlevere 80.000 signaturer til de ulike ambassadørene.

Hun understreker at Amnesty ikke stopper med arbeidet med ulovlige fengslinger eller enkeltsakene i kampanjen selvom kampanjen avsluttes 1. juli.
- Vi skal fortsette å jobbe med disse sakene og gir oss ikke før menneskerettighetsbruddene har stoppet, sier hun.

Les mer om ulovlige fengslinger på kampanjesiden www.amnesty.no/forsvunnet

Les saken Aksjonsrekord i uspesifisert-kampanjen og se film fra flashmob i Bergen.