Hva skjer i Amnesty høsten 2016?: Åpent møte og Kick off Region Vest

Fredag 9. og lørdag 10. september er det duket for et spennende møte etterfulgt av kick-off for høsten for region Vest.
DELShare Copy 4Created with Sketch.backgroundLayer 1DELShare Copy 4Created with Sketch.backgroundLayer 1DEL
Publisert: 11. jul 2016, kl. 13:13 | Sist oppdatert: 1. sep 2016, kl. 11:46

Åpent møte fredag 9. september

På fredagen fra kl. 19.00 til 20.30 kan du møte broren til Mohamedou, Yahdih Slahi, og den amerikanske menneskerettighetsaktivisten og forfatteren Larry Siems, som har redigert boken til Mohamedou.
Mohamedou Slahi har sittet fengslet i fangeleiren på Guantánamo i mer enn 14 år. Fra cellen sin har han skrevet dagbok. I fjor ble Dagbok fra Guantánamo utgitt og ble fort en bestselger. Amnesty kjemper for at Mohamedou skal bli løslatt eller få en rettferdig rettsak som en del av vår Folk i Fare kampanje.

Det blir et spennende møte der vi får høre hvordan det er å ha en bror fengslet i den amerikanske fangeleiren, hvordan det er å ikke ha sett ham på 14 år og den evige kampen for å få Mohamedou løslatt.

Larry Siems vil fortelle om sitt arbeid med boken og hvordan gjennom den fikk et unikt innsyn i livet til Mohamedou på Guantánamo. Han har i tillegg dypdykket i alle dokumentene rundt saken til Mohamedou for å fylle ut der myndighetene har sensurert teksten i dagboken.


Kick-off lørdag 10. september fra kl. 10.00 til 13.30

På lørdagen lanserer vi vår nye globale kampanje for mennesker på flukt. De fleste av oss er allerede kjent med situasjonen fra våre tidligere kampanjer #VelkommenSyria og Forsvar Artikkel 14, men situasjonen blir ikke bedre. De siste tallene nå viser at det er mer enn 24,5 millioner flyktninger i verden i dag, mennesker på flukt fra sitt eget land. Det er nesten 30 prosent flere enn ved inngangen til 2013.

De flykter fra krig, forfølgelse og nød. Og hva gjør verden med det? Hva gjør Europa og Norge med det? Hva gjør vi med det?
Vi ser det ene landet etter det andre bygge murer, sette opp piggtrådgjerder, bruke tåregass og voldelige grensevakter. Samtidig strammer flere land inn på rettighetene til mennesker på flukt, alt for å hindre at de skal komme til Europa.

En krise av slike dimensjoner krever sterkt lederskap og internasjonalt samarbeid for å få til globale løsninger som sikrer trygghet og beskyttelse for verdens flyktninger. På møtet vil du lære mer om flyktningsituasjonen, Norges rolle og hva du kan gjøre til å bidra til at Norge og Europa fører en politikk som er i tråd med menneskerettighetene.

Folk i Fare

Dere vil få en oppdatering om Folk i Fare og hvordan dere best kan kjempe for personene i kampanjen.

Aktivisme for høsten

På slutten av dagen blir det workshop om hvordan vi best planlegger året og gjennomfører aksjoner. Her lager vi forslag til årshjul og planlegger aktiviteter sammen!

Praktisk informasjon

Møtet er i hovedsak ment for medlemmer og aktivister fra region Vest.

Hvor: Raftohuset, Menneskerettighetenes plass 1, Bergen.

Vi oppfordrer alle gruppemedlemmer til å delta på begge arrangementene. Region Vest dekker reise og overnatting fra fredag til lørdag for de som trenger det. Ta kontakt med regionleder Tanja Clifford om du har noen spørsmål på epost tclifford@amnesty.no eller tlf 992 26 488.

Påmeldingsfrist er søndag 21.august.

Meld dere på her!