Hva har skjedd i regionene i det siste?

La deg inspirere av Amnestys fantastiske aktivister!
Publisert: 11. okt 2021, kl. 09:52 | Sist oppdatert: 26. okt 2021, kl. 08:54

På denne siden finner du informasjon om ulike aktiviteter som har blitt gjennomført av Amnestys aktivister den siste tiden. Kanskje finner du noen tips eller inspirasjon til hva du og din gruppe kan gjøre?

Region midt

Det har vært en hektisk og fin periode i region midt. Det har vært kurs, oppstartsmøter, Bjørnsonfestival og flere Pride-feiringer.

Bilde 1: Pride-tog med ballonger og tre personer holder banner. Bilde 2: En gruppe mennesker holder en hjerteballong under Pride-feiring
Det nytter!

Melike Balkan, Özgür Gür og 17 andre stod i fare for å havne i fengsel - kun for å ha feiret Pride i Ankara i Tyrkia. Nå er de endelig frikjent!

I september ble det gjennomført en nedjustert feiring av Ålesund Pride og Trondheim Pride. Under Ålesund Pride holdt gruppa i Ålesund tre foredrag for ca. 100 konfirmanter knyttet opp mot lhbt. I tillegg sto ungdomsgruppa på stand og hadde fokus på saken til Melike fra Tyrkia.

Under Trondheim Pride gikk 1000 mennesker i parade – av disse fikk Amnesty 15 plasser og studentnettverket hadde stand.

Det ble også arrangert en samtale «skeiv i veikysset» sammen med bla Litteraturhuset i Trondheim, samt ungdomsgruppa på Katta hadde lhbt-fokus på skolen.

Under historiens første Røros Pride var Amnesty på Røros Videregående skole og holdt flere foredrag for alle elevene der. Vi deltok i panelsamtale på kulturhuset «Storstuggu», hadde stand og deltok i paraden med banneret «Å elske er en menneskerett».

Region øst

Det har vært høyt tempo og masse aktivitet i region øst det siste kvartalet. Med studie- og skolestart har det vært mye fokus på oppstart og rekruttering. Og det har kommet til intet mindre enn to nye grupper i regionen; en ny ungdomsgruppe på Elverum og en ny studentgruppe i Drammen!

Ny studentgruppe i Drammen

På Hønefoss feiret de tidenes første Pride og vi deltok i paraden, med stand og på scenen med appell. Det var en fryd å feire kjærlighet og mangfold!

Sigrid holder appell under Fossepride

Med høsten kom endelig også muligheten til å være mer fysisk sammen, og dette toppet seg virkelig da mange møtte opp for å feire friheten foran den saudiarabiske ambassaden i Oslo. Det var en flott markering med både feiring og litt protest, hvor blant annet Beharie, Samsaya og Knut Nærum bidro, i tillegg til våre egne aktivister.

Region sør

I region sør har det vært masse herlig aktivitet, oppstartsmøter og flere Pride- markeringer.

Amnesty Stavanger under Stavanger på Skeivå. Den første fysiske standen på lenge. Endelig!
Tre ulike bilder som viser en jente tegne et regnbueflagg, ungdommer som viser frem et pride-banner og utstilling med papphjerter

Vår engasjerte, nystartede Haugesund ungdomsgruppe markerte Pride på flere ulike videregående skoler på Haugalandet. Ungdommene hadde Pride-verksted på skolene, hvor de samlet inn signaturer og pyntet skolene med hjerter, regnbuefarger og banner.

Studentgruppa ved UiA deltok i Pride-paraden i Kristiansand og engasjerte på stand under Skeive Sørlandsdager. 

Ungdomsgruppen på Vågen hadde også en flott Pride-aksjon på skolen med innsamling av signaturer og bokutstilling. Dette ble en fin start på nytt skoleår!

Studentgruppen ved UiA deltok på Skeive Sørlandsdager, både i paraden og med stand. Amnesty Stavanger arrangerte filmvisning av 'Welcome to Chechny" under Stavanger på Skeivå og samlet inn et drøss med signaturer.

Finner du ikke din region?

Da kommer det mer informasjon neste gang!