Hva er Make Some Noise?

Publisert: 11. jun 2007, kl. 15:41 | Sist oppdatert: 25. Feb 2010, kl. 03:11

Yoko Ono har gitt Amnesty International innspillingsrettighetene til hele John Lennons solokatalog. Hun begrunner den fantastiske gaven slik:

- Johns musikk er til for å inspirere til forandring, og til å kjempe for menneskerettigheter. Vi kan virkelig gjøre verden til et bedre sted.

Dette har resultert i Make Some Noise, et verdensomspennende musikkprosjekt og Amnestys storsatsing for å engasjere nye musikkelskende generasjoner for menneskerettighetene. Det er den katastrofale menneskerettighetssituasjonen i Darfur-regionen i Sudan som vil være i fokus under kampanjen.

Amnesty har invitert 52 artister verden over til å tolke John Lennons låter, blant andre U2, R.E.M., The Cure, Green Day, Black Eyed Peas og Christina Aguilera. Dette har resultert i et dobbeltalbum med 27 låter som lanseres internasjonalt 25.juni. Her vil a-ha som eneste norske band være med, bandet har tolket # 9Dream. Låtene på plata er fra i dag tilgjengelig for digital nedlasting via ulike plattformer (http://www.warnerknask.no/noise) og på www.amnesty.org/noise.

De andre norske artistene som er med på prosjektet er Madrugada og Elvira Nikolaisen som tolker henholdsvis I`m loosing you og Oh, my love. Disse finnes ikke på albumet. De nye norske låtene og andre internasjonale tolkninger vil være tilgjengelige for nedlasting via digitale plattformer innen kort tid.

Sanger og gitarist i Green Day, Billie Joe Armstrong, sier at de valgte "Working Class Hero" fordi de kunne identifisere seg med låta:

- Temaer som fremmedgjøring, klasse og sosial status fant gjenklang hos oss. Det er en skikkelig rå og aggressiv låt. Vi kunne virkelig sette tennene i en setning som denne: "You’re still fucking peasants as far as I can see". Jeg håper vi har ytet Lennon rettferdighet med vår versjon.

- Amnesty hvisker ikke sitt budskap i kampen for menneskerettigheter. Vi må engasjere både yngre og eldre generasjoner til kamp mot verdens urett, og vi håper John Lennons musikk vil åpne dører slik at enda flere kommer inn og blir med oss i kampen for menneskerettigheter, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge.

Gjennom hele sommeren skal en to-etasjes Make Some Noise-buss, av god gammel årgang, turnere musikkfestivaler, arrangementer og byer i det sørlige Norge. Utover høsten planlegges rundreise til blant annet Trondheim, Bergen og Stavanger.

Sjekk ut mer om Make Some Noise på www.amnesty.org/noise.

Her vil du også finne grafikk til nedlasting:

http://noise.amnesty.org/site/c.adKIIVNsEkG/b.1199683/k.4FB2/About_Make_Some_Noise.htm