Hamid er reddet!

Hamid Ahmadi (26) har de siste ukene stått i umiddelbar fare for å bli henrettet i Iran. I går fikk familien hans helt fantastiske nyheter!
Publisert: 8. Feb 2017, kl. 15:58 | Sist oppdatert: 15. Feb 2017, kl. 11:03
Siste nytt 15.02.2017: I går fikk familien til Hamid Ahmadi fantastiske nyheter! Iranske myndigheter har henlagt alle planer om å henrette Hamid. Det er all grunn til å tro at det er det enorme presset på iranske myndigheter de siste ukene som har ført til dette. Amnesty fortsetter å følge nøye med fremover for å forsikre seg om at myndighetene overholder løftene. Tusen takk til alle dere som har bidratt med å kontakte ambassaden, twitret til iranske myndigheter eller delt saken i sosiale medier. Det nytter!

Hamid Ahmadi fikk avslag om å få saken sin gjenopptatt, og har stått i stor fare for å bli henrettet ved henging. Henrettelsen ble utsatt flere ganger, mest sansynlig grunnet stort internasjonalt og nasjonalt press.

Amnesty oppfordret folk til å hjelpe til med å stoppe henrettelsen av Hamid Ahmadi (26) ved å skape blest om saken. Vi anbefalte å kontakte Irans åndelige leder, Ayatollah Sayed ‘Ali Khamenei, på en høflig måte på Twitter, Facebook og Instagram.

Twitter: @Khamenei.ir

Instagram: @khamenei_ir/

Facebook: https://www.facebook.com/www.Khamenei.ir/

Her er noe forslag til Twitter-meldinger:
  • Iranian man Hamid Ahmadi, who was arrested at 17 and tortured in detention, now faces execution #SaveHamidhttps://www.amnesty.org/en/documents/mde13/5594/2017/en/
  • #Iran: @khamenei_ir Don’t execute Hamid Ahmadi. He was just 17 when arrested & tortured in detention #SaveHamidhttps://www.amnesty.org/en/documents/mde13/5594/2017/en/

Dere kan også ta kontakt med den iranske ambassaden i Oslo. Skriv til dem eller ring 23 27 29 60.

E-postadresser: [email protected], [email protected] eller [email protected]

Her er forslag til hva du kan skrive/si ved kontakt med ambassaden.

Mer om saken til Hamid her.Les mer på amnesty.no