Gode nyheter fra Iran

Legen Hamid ble dømt til døden. Alt han hadde gjort, var å protestere mot regimet. Nå er dødsdommen mot han og fire andre opphevet. Det nytter å engasjere seg!
Publisert: 20. jun 2023, kl. 12:55 | Sist oppdatert: 27. sep 2023, kl. 14:38
Hamid og kona ble arrestert og torturert etter å ha protestert mot det iranske regimet.

Hamid Ghare-Hassanlou og kona ble arrestert og torturert i fengselet for å få dem til å tilstå medvirkning til drap på en iransk paramilitær under en demonstrasjon.

«Tilståelsen» ble vist på TV 6. november. I innslaget ble ekteparet omtalt som «mordere».

Det endte med at kona fikk fengselsstraff og Hamid ble dømt til døden. Saken deres viser hvordan regimet bruker fengsling, tortur og dødsstraff for å knuse alt opprør og få folk til å gi opp. Men folk i Iran gir ikke opp.

Kjemper for frihet

Det iranske folket kjemper desperat for frihet, og noen blir tvunget til å betale med det mest dyrebare de har. Livet.

Men hundretusenvis av mennesker i Norge, og en rekke andre land, har stått opp for dem. De har signert aksjoner og sagt navnene deres høyt. Og det hjelper. Vi vet at iranske myndigheter blir påvirket av oppmerksomhet fra verdenssamfunnet. Med andre ord, ditt engasjement kan redde liv.

Sammen med fire andre menn, Saman Seydi (Yasin), Hossein Mohammadi, Reza Arya og Sahand Nourmohammad-Zadeh, har Hamid fått dødsdommen omgjort. De er riktignok blitt ilagt andre straffer, men de vil leve.

Vonde skjebner

Fem liv er reddet, men vi må aldri glemme de som betalte den dyreste prisen for protestene mot regimet og for friheten. Vi vet at minst syv menn har blitt henrettet og syv andre står nå i umiddelbar fare for å lide samme skjebne.

Les mer og signer aksjonen for de syv her!

Med din støtte skal vi fortsette å si navnene deres høyt. Vi skal fortsette arbeidet vårt med å identifisere de som blir fengslet og dømt, og vi fortsetter å kartlegge og følge opp.

Situasjonen i Iran er uforutsigbar og uoversiktlig, men bekreftet informasjon er helt nødvendig for å kunne gå ut med aksjoner og redde liv.

Vi fikk det til med Hamid og de fire andre, og sammen kan vi gjøre det igjen.