Skriv solidaritetsbrev

Et solidaritetsbrev er et brev du skriver for å gi støtte og vise solidaritet med mennesker som kjemper en hard kamp for sine egne og andres rettigheter. Solidaritetsbrevene bidrar til å styrke og oppmuntre disse menneskene, og minne dem på at de ikke er alene i kampen for rettferdighet.
Publisert: 26. okt 2018, kl. 11:36 | Sist oppdatert: 26. nov 2021, kl. 16:49
Fra Skriv for liv 2017.

Å sette seg ned og skrive et brev til en person du aldri har truffet kan kanskje virke litt rart. Hva skal man skrive til noen man aldri har truffet? Her er en liten liste over hva du bør tenke på når du skriver et solidaritetsbrev:

1. "DEAR..." – HUSK Å SKRIVE HVEM BREVET ER TIL!

Å åpne brevet ditt med en hilsen gjør ikke bare brevet ditt mer personlig, men i løpet av Skriv for liv-perioden kommer det mange brev til Amnesty. Skriver du hvem brevet er til, kan vi sørge for at det kommer frem til riktig person/sted.

2. HVORDAN FIKK DU HØRE OM PERSONEN OG SAKEN DERES?

Referer gjerne til Amnesty International i Norge. Nevn at dere har hatt Skriv for liv på skolen, eller at det har blitt arrangert et skriveverksted i nærheten av der du bor.

Skriv for liv brev 2017
Flere brev fra Skriv for liv 2017.

3. HUSK AT DU SKRIVER FOR Å VISE SOLIDARITET!

Å vise solidaritet handler om å vise støtte. Skriv noe oppmuntrende, hyggelig og fint.

4. DET ER BRA Å VÆRE PERSONLIG!

Traff saken deg? Ble du rørt? Da er det helt lov å fortelle om det. Brevet kan godt være personlig, selv om du aldri har møtt mottakeren.

5. FORTELL GJERNE LITT OM DEG SELV; HVEM DU ER, HVOR DU ER FRA OG HVOR GAMMEL DU ER!

Det er fint for mottakeren å få en liten idé om hvem du er. Det at et brev kommer helt fra Norge kan bety mye for den som får brevet.

6. SYNES DU DET ER VANSKELIG Å FINNE DE RETTE ORDENE?

Nedenfor finner du noen tips til hva hver enkelt mottaker er glad i. Hvis du synes det er vanskelig å skrive brev, er tegninger og kort også en fin måte å vise solidaritet på.

7. TIL SLUTT: HUSK Å SIGNERE BREVET DITT!

Avslutt gjerne med with love/ best regards/ all the best/ in solidarity.

8. SEND BREVET TIL OSS

Vår adresse er: Amnesty International, PB 702 Sentrum, 0106 Oslo.

Husk å merke konvolutten med navnet til den som skal få brevet.

Vil du skrive et digitalt postkort?

Trykk på den sorte knappen under for å skrive et digitalt postkort til en eller flere av årets Skriv for liv-saker.

Du kan scrolle ned for å finne ut mer om hva personene i årets Skriv for liv liker, til inspirasjon til hva du kan skrive eller tegne i brevene til dem.

Her kan du lese mer om personene i årets Skriv for liv:

Bernardo Caal Xol fra Guatemala
Bilde
Bernardo Caal Xol

Bernardo liker å spille fotball med sine to døtre og elevene sine, lytte til radio og synge sammen med familie og venner. Han er veldig opptatt av kulturen og historien til mayafolket Q’eqchi’. Les mer om Bernardo sin sak her.

Janna Jihad fra Palestina
Bilde
Janna Jihad

Send gjerne Janna et postkort eller brev som viser et landemerke eller et landskapsbilde fra stedet der du bor. Janna spiller ukulele, lærer gitar, liker å brodere, danse og spille basketball. Hun bruker bilder og video for å rapportere om det som skjer i landsbyen sin. Les mer om Janna sin sak her.

Mikita Zalatarou fra Hviterussland
Bilde
Photo Mikita

Send gjerne Mikita et postkort eller brev med bilde av noe du har laget i Minecraft. Mikita liker nemlig dataspill, spesielt Minecraft. Han lytter til rapmusikk og har en BMX-sykkel. Les mer om Mikita sin sak her.

Zhang Zhan fra Kina
Bilde
Zhang Zhan

Send gjerne Zhang Zhan et postkort eller brev som viser et landemerke eller et landskapsbilde fra stedet der du bor. Les mer om Zhang Zhan sin sak her.