Er du Amnesty Studentråds nye nestleder?

Mens vår kjære leder Oda Nigist Wigstøl fortsetter i sin rolle ett år til, gir nestleder Martin Sørlie fra seg nestledervervet til en heldig etterfølger. Er du interessert i å stille til valg torsdag 22. juni?
Publisert: 5. jun 2023, kl. 12:54 | Sist oppdatert: 7. jun 2023, kl. 14:01

Hva innebærer det å ha et lederverv i studentrådet?

Studentrådet er et samarbeidsorgan for alle Amnestys studentgrupper. Studentrådet består av dets leder og nestleder, i tillegg til én representant, oftest lederen, fra alle AiNs studentgrupper. Det er rundt 15 aktive studentgrupper spredt over hele landet, og sammen arbeider vi for å fremme interessen for- og kunnskap om menneskerettighetene blant studenter ved norske læresteder.

Studentsamlingens aksjon 2021
I September 2021 laget studentsamlingen en aksjon for migrantarbeidernes rettigheter i Qatar i forbindelse med Fotball-VM. Samlingen ble arrangert av studentrådets daværende leder og nestleder Victoria og Tayiba

For at studentgruppene skal fungere så godt som mulig er det viktig at lederne har tilgang på gode nettverk hvor vi kan lære av hverandre, utveksle inspirasjon og frustrasjon, og bygge gode rutiner og strukturer som vi kan ta med tilbake til gruppene våre. Det er dette Studentrådet skal være. I tillegg til å være en ressurs for studentgruppene er studentrådet et kontaktledd mellom studentene, sekretariatet og styret i Amnesty, og vil bli hørt i saker som angår studenter.

Blant ansvarsområdene som tilfaller leder og nestleder i studentrådet er å arrangere to studentråd (møter m/ca.15 personer) og en studentsamling (mellom 60-90 personer). Samtlige av samlingene foregår en hel helg på Amnestys kontorer i Oslo, eller annet egnet sted. i november 2022 inviterte for eksempel studentleder Oda rådet til sin hjemby Tromsø. Studentsamlingen er åpen for alle studenter, enten man er medlem i en Amnesty-studentgruppe eller ønsker å bli det. Den foregår tidlig på høstsemesteret og er en viktig del av rekrutteringen til organisasjonen. Ikke minst er samlingen en veldig morsom helg og en minnerik opplevelse for alle involverte.

Martin og Oda er nåværende nestleder og leder av studentrådet
Martin August Sørlie og Oda Nigist Wigstøl ble valgt som nestleder og leder av studentrådet i 2022

Hvem kan stille til valg som nestleder?

Dersom du ønsker å stille som i studentrådet er det en fordel med erfaring fra studentgruppen din, særlig ledererfaring. Det er imidlertid ikke noe krav om å verken ha vært eller på det nåværende tidspunkt å være leder i en studentgruppe. Du vil samarbeide tett med leder for studentrådet, og ha støtte fra en ansatt i Amnesty hele veien. Det er heller ikke noe krav om å bo et bestemt sted i landet. Det meste av planleggingen foregår digitalt, og det er kun oppmøte i Oslo under samlingene.

Med et lederverv i studentrådet får du en rekke muligheter. Du får anledning til å 1) bli enda bedre kjent med verdens største menneskerettighetsorganisasjon, 2) delta på møter og samlinger i andre seksjoner (land) og lære hvordan de jobber med menneskerettighetene, 3) bli kjent med andre som engasjerer seg, og 4) utvide nettverk både nasjonalt og internasjonalt.

studentsamling 2022 Student gathering 2022
Oda og Martin planla og gjennomførte en fantastisk studentsamling i september 2022, med Iran som tema og med gjester fra Amnesty Ungarn

Når er valget og hvordan stiller du til valg?

Valg vil foregå på Teams torsdag 22. juni kl. 17.00 (såfremt det er kandidater som har meldt interesse). Dersom du ønsker å stille som nestlederkandidat, så er det bare å fylle inn skjemaet nedenfor!

Dersom du har noen spørsmål om hva vervet innebærer så må du ikke nøle med å sende de til leder Oda Nigist Wigstøl på [email protected], avtroppende nestleder Martin Sørlie [email protected] eller til prosjektleder for ungdoms- og studentsatsningen, Maria, på [email protected]

Vi håper du tar sjansen og melder din interesse!

DU MELDER INTERESSE HER!

Hilsen fra

Oda Nigist Wigstøl (leder av studentrådet fra 2022) og Maria Skaare (prosjektleder ungdoms- og studentsatsning)