En verdig markering i regnet

Over 60 trofaste demonstranter møtte opp for å markere at det har gått hele fem år siden Raif Badawi ble fengslet. 
Publisert: 16. jun 2017, kl. 10:58 | Sist oppdatert: 16. jun 2017, kl. 15:45
Vanligvis demonstrerer Amnesty utenfor den saudiske ambassaden hver første fredag i måneden. Men lørdag 17. juni er det fem år siden den saudiske bloggeren Raif Badawi ble fengslet, og derfor var det invitert til en større markering fredag 16. juni.

Det var en imponerende rekke appellanter som delte av sitt engasjement denne regntunge fredagen. Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV), komiker og forfatter Knut Nærum, generalsekretær i Norsk PEN Hege Newth Nouri og forfatter Torgeir Rebolledo Pedersen hadde alle sitt å si til både saudiske og norske myndigheter. 

Les Knut Nærums appell her.

Christina Alexandra Jomark og Guro Kverndokk bidro med sterke musikalske innslag. 

Appellanter og demonstranter signerte også et brev som skal sendes til kona Ensah Haidar og de tre barna deres. Seniorrådgiver Ina Tin leste også opp hilsener til Raif Badawi fra barna hans, og da var det flere på gressplenen som måtte tørke en tåre eller to. 

Dette kan du gjøre

I forbindelse med femårsmarkeringen, så oppfordrer Amnesty alle til å dele engasjementet sitt videre i sosiale markeringer. Denne måneden vil Amnesty i Norge være særlig aktive på Twitter, og dele bilder fra 2,5 år med jevnlige demonstrasjoner foran den saudiske ambassaden.

Har du bilder fra demonstrasjoner du har vært med på foran Saudi-Arabias ambassade i Oslo, er det nå du kan spre dem på nytt. Er du selv eller vennene dine på Twitter, send en melding til Kong Salman og be ham løslate bloggeren og samvittighetsfangen Raif Badawi. Her er forslag til tvittermeldinger:
 
People in Norway call on you, @KingSalman in #Saudi, to #FreeRaif. 5 years too many. @Raif_Badawi
Norwegians stand with @miss9afi calling on #Saudi @KingSalman: Please #FreeRaif! 5 years too many.
As a Norwegian citizen I call on you, @KingSalman in #Saudi: It’s time to #FreeRaif! 5 years too many

Les mer på amnesty.no