I Vietnam har høyesterett stanset dødsdommen mot Hồ Duy Hải og bedt om en ny gjennomgang av saken hans.

Publisert: 5. des 2019, kl. 14:40 | Sist oppdatert: 27. aug 2020, kl. 12:08

I 2008 ble Hồ Duy Hải, som 23-åring, arrestert for drap og dømt til døden. Rettsaken mot ham var preget av grove saksbehandlingsfeil der både alibi og sentrale bevis som støttet hans uskyld ble ignorert.

I over 11 år har han sittet på dødscelle og hevdet sin uskyld.

Da statsadvokaten i desember 2017 ba om en fortgang i henrettelsen av Hồ Duy Hải, sto livet hans i umiddelbar fare. I Norge engasjert mange seg, og mer enn 25.000 signerte aksjonen for å stanse henrettelsen.

Nå er har høyesterett endelig stanse dødsstraffen og bedt om en ny gjennomgang av saken hans.

Hồ Duy Hải er ikke lenger på dødscella. Nå skal saken hans opp igjen i Høyesterett i Vietnam. Foto: Privat

Takknemlig mor

Moren til Hồ Duy Hải har jobbet iherdig for å stanse dødsdommen mot sønnen sin. Gjennom Amnestys dødsstraffnettverket i Norge har flere sendt solidaritetsbrev til henne. Dette har betydd mye for henne.

Hun sender en stor takk til alle som har signert aksjonen, sendt protestbrev til presidenten eller sendt oppmuntrende kort og hilsener til henne.

Tusen takk for at dere har reddet livet til sønnen min. Ingen ord kan beskrive min inderlige takknemlighet til dere alle.

Nguyễn Thị Loan, moren til Hồ Duy Hải.

Moren til Ho Duy Hai er enormt lettet og dypt takknemlig for all støtten hun og sønnen har fått.
Generalsekretær, John-Peder Egenæs, viser frem de over 25.000 signaturene som ble samlet inn i Norge og sendt til presidenten i Vietnam, Nguyễn Phú Trọng. Foto: Amnesty International Norge
Solidaritetrbrev fra Norge, til Nguyễn Thị Loan. Foto: Amnesty International Norge