Bli kjent med Thea-Celine og Inspire Change

21. november skal Amnestyaktivist Thea-Celine stå på scenen i Moss kulturhus på Inspire Change. Her skal hun snakke om et tema hun brenner for, nemlig hvordan netthets er demokratiets største trussel. Les videre for å lære mer om Thea-Celine og hvorfor du bør kjøpe billetter til Inspire Change.
Publisert: 14. okt 2021, kl. 14:53 | Sist oppdatert: 20. Jan 2022, kl. 10:36

Thea-Celine Andersen (21)
Thea-Celine (21)

- Hva driver du med nå fortiden, Thea-Celine?
Jeg er lærerstudent i Kristiansand. Nå for tiden er jeg i praksis, så det er lange dager, men veldig gøy. Også er jeg deltager i Inspire Change 2021, gjennom Amnesty.

- Hva er ditt beste Amnesty-minne?
Første gang jeg var på landsmøte! Det var så gøy å møte andre aktivister i alle aldere fra hele landet for første gang.

- Hvorfor meldte du deg på Inspire Change?
Inspire Change er både en veldig god læringsarena, samtidig som det er en kjempegod formidlingsarena. Jeg har jo et budskap jeg vil sette fokus på, og da må man formidle det til så mange man kan, og det får man gjennom Inspire Change.


- Hvordan har prosessen vært så langt?
Det har vært veldig gøy men også veldig krevende. Spesielt det å skrive manus har vært utfordrende, jeg har endra manuset masse fra førsteutkast og fått mye nyttig hjelp om å finne ut hvordan jeg vil fremme mitt budskap. Det morsomste blir jo å stå på scenen, så jeg gleder meg til vi skal jobbe mer med det.

- Du skal jo snakke om netthets, hva motiverte deg til å snakke om dette temaet?

Hva er Inspire Change?

Inspire Change er et partnerskap som jobber for å gi unge trening i å formidle sine ideer, og en plattform å gjøre det på. 21. november står 5 ungdom på scenen i Moss Kulturhus, klare for å fremføre sine TEDtalks-inspirerte foredrag.

Det er et så stort, men også så normalt problem. Det er over alt hele tiden, ingen snakker om det. Ingen gjør noe. Man får høre at det er bare sånn det er, og at man må være litt rusta. Det er kanskje litt dystopisk, men det er jo sant. I foredraget mitt vil jeg ha fokus på debattklima på nett. Det er så mye mer vi kan gjøre enn å bare stoppe den groveste hetsen, vi kan alle bidra til å skape et godt debattklima på nett. Jeg har lyst til å være med å skape en holdningsendring. Det er litt en Amnesty-tanke, vi kan få til en holdningsendring selv om vi ikke har lovverket helt på plass enda.

- Hvorfor bør folk komme til Moss den 21. november?

Alle ungdommene som skal snakke har så mye viktige å komme med. Jeg tror alle som kommer på Inspire Change i Moss vil dra hjem med mange nye tanker om hva de vil gjøre annerledes i sitt liv.

Jeg tror alle som kommer på Inspire Change i Moss vil dra hjem med mange nye tanker om hva de vil gjøre annerledes i sitt liv.

Thea-Celine