Amnesty og Øya samarbeider om kjærlighet

Amnesty International er årets idealistiske samarbeidspartner under Øya-festivalen i august. 
Publisert: 14. Mai 2012, kl. 16:08 | Sist oppdatert: 13. jun 2012, kl. 13:18
Denne sommeren aksjonerer Amnesty International for lesbiske, homofile, bifile og transkjønnedes rettigheter med kampanjen “Å elske er en menneskerett”. Den setter fokus på at alle mennesker skal ha rett til å være den man er og til å elske den man vil, uten noen form for diskriminering. Dette temaet er også en del av TV-aksjonen, "Stå opp mot urett", som går til Amnesty søndag 21.oktober 2012.

- Millioner av mennesker verden over er utsatt for overgrep og diskriminering på grunn av seksuell orientering eller kjønnsidentitet, sier John Peder Egenæs, generalsekretær for Amnesty International i Norge.

Skummel utvikling

I Russland er en mann nettopp blitt fengslet fordi han holdt en plakat der det sto at homofile og heterofile kjærlighetsforhold er likeverdige. I Uganda behandler parlamentet i disse dager et forslag som vil innføre dødsstraff for homofili.

- Amnesty er en fantastisk organisasjon og Øya er veldig stolte over å kunne være med og skape engasjement rundt et så viktig tema, sier Julie Forchhammer, miljøsjef i Øyafestivalen.

Hjerteplakater

Sammen skal Amnesty og Øyafestivalen utfordre publikums kreative talenter til en større plakatdugnad.

- Vi kommer til å be folk sende deres egne plakatdesigns over temaet “Å elske er en menneskerett”, hvorav de beste bidragene vil bli trykket og stilt ut i Middelalderparken under festivalen, forteller Forchhammer.

- Både Øyafestivalen og Amnesty bruker plakater og visuelle uttrykk aktivt, så vi er veldig spente på hvordan Øya-publikumet vil tolke sommerens tema, sier Egenæs.


LES MER:
DETTE KAN DU GJØRE:
MER OM ØYA: