Bilde
AKSJON

Saudi-Arabia: Dødsstraff for twittermelding

Aksjonen er avsluttet

Del    
Saudi-arabiske Hamza Kashgari risikerer å bli dømt til døden for en melding han sendte på twitter. Han ble arrestert og utlevert av myndighetene i Malaysia uten å ha begått noen kriminell handling.
Publisert: 22. Feb 2012, kl. 08:53 | Sist oppdatert: 28. Feb 2020, kl. 11:30
Dette er saken
Hamza Kashgari reiste fra Saudi-Arabia 6. februar etter å ha mottatt drapstrusler på grunn av en melding han sendte på twitter. Meldingen skal ha blitt oppfattet som en fornærmelse mot profeten Mohammed av enkelte religiøse.

9. februar ble han arrestert på flyplassen i Malaysia, da han var på vei til New Zealand. Myndighetene i Malaysia utleverte ham til Saudi-Arabia uten at Hamza Kashgari hadde begått noen kriminell handling i landet.

Han sitter nå fengslet hos innenriksministeriet i Riyadh og risikerer å bli dømt til døden. Flere religiøse har uttalt at de ønsker å få ham tiltalt og dømt for å være en "frafallen", noe som er straffbart med døden. Bli med og aksjonér for hans løslatelse!

Amnestys krav
Amnesty anser Hamza Kashgari som en samvittighetsfange og krever at han blir løslatt umiddelbart og betingelsesløst.

Hva kan du gjøre
Du kan støtte Hamza Kashgari ved åBli med å samle underskrifter!
Heng opp underskriftslisten på en felles oppslagstavle, legg listen i kantinen på jobb og skole, eller ta den med på møtet i idrettslaget i kveld.

King

His Majesty King Abdullah Bin Abdul Aziz Al Saud

The Custodian of the two Holy Mosques

Office of His Majesty the King

Royal Court, Riyadh

Kingdom of Saudi Arabia 
Your Majesty, 

I urge The King of Saudi Arabia to revoke the order to arrest Hamza Kashgari and ensure he is released immediately and unconditionally and any prosecution procedure dropped.

I also ask that he is granted immediate access to a lawyer of his choosing and the right to be assisted by his lawyer including during his questioning.

Yours sincerely,