Bilde
AKSJON

Bahrain: Dømt til fengsel for tweet

Aksjonen er avsluttet

Del    
Fire menn i Bahrain er dømt til opp til seks måneders fengselsstraff for å "ha fornærmet kongen" på meldinger de har lagt ut på Twitter.
Publisert: 15. Feb 2013, kl. 08:04 | Sist oppdatert: 28. Feb 2020, kl. 11:30
Abdullah Alwi al-Hashemi er dømt til seks måneders fengesl, mens Ali Mohammad Ali, Ali Abdul Nabi al-Hayeki og en fjerde mann har fått fire måneders fengsel.

De fire er dømt for "i offentlighet ha fornærmet kongen" i meldinger postet på deres Twitter-kontoer i 2011 og 2012. Alle fire ble dømt i midten av oktober 2012. Artikkel 214 i Bahrains straffelov kriminaliserer å fornærme kongen, nasjonalflagget eller emblemet.

Mennene har blitt dømt utelukkende for å ha brukt sin ytringsfrihet, og Amnesty ser på dem som samvittighetsfanger.

Amnesty International krever:
  • At Abdullah Alwi al-Hashemi, Ali Mohammad Ali, Ali Abdul Nabi al-Hayeki og en fjerde mann umiddelbart og ubetinget løslates
  • At dommen mot Abdullah Alwi al-Hashemi, Ali Mohammad Ali, Ali Abdul Nabi al-Hayeki og en fjerde mann oppheves

Hva kan du gjøre?
  • Signer aksjonen og spre gjennom ditt nettverk
  • Tweet om saken! Disse mennene ble dømt for noe de skrev på Twitter - Nettopp derfor burde tvitrere verden over engasjere seg i deres sak. Bruk hashtagene #KingTweets og/eller #Bahrain2YrsOn.
  • Printe ut underskriftslisten og henge den opp på en felles oppslagstavle
  • Fortelle andre hva du har gjort i kommentarfeltet her på siden
  • Skriv brev direkte til kongen av Bahrain for å uttrykke din bekymring for de fire som er fengslet utelukkende for å utøve sin ytringsfrihet, og be om at de umiddelbart og betingelsesløst løslates. Forslag til brevtekst finner du i lenken "Les kravene" under signeringsfeltet til høyre.


Bli med å samle underskrifter!
Heng opp underskriftslisten på en felles oppslagstavle, legg listen i kantinen på jobb og skole, eller ta den med på møtet i idrettslaget i kveld.OPPOSISJONEN KNEBLES
Bahrianske myndigheter har erklært at de vil introdusere reformer og ta lærdom fra opptøyene i februar og mars 2011. Men trass i myndighetens påstander fortsetter overgrepene mot de som motsier seg Al Khalifas styre.

Menneskerettssituasjonen i Bahrain har forværret seg de siste månedene, med fortsatt trakassering og arrestasjoner av menneskerettsforkjempere. 30. oktober 2010 annonserte innenriksministeren et forbud mot alle demonstrasjoner og forsamlinger med begrunnelsen at de er knyttet til vold, opptøyer og angrep på offentlig og privat eiendom. Han uttalte da at forbudet ville gjelde til "sikkerhet er gjenopprettet" og at en av hans største bekymringer var at demonstrasjonene uttrykte opposisjon til myndighetene og kongen.

Over hele Midtøsten og Nord-Afrika blir mennesker kneblet med arrestasjon, tortur og dødsstraff for å bruke sin ytringsfrihet. Delta i våre aksjoner for mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika, les mer på våre kampanjesider her.

Qatar: Fengslet for frihetsdikt
Saudi-Arabia: Fengslet for nettsak
Tunisia: Fengslet for Facebook-post
Iran: Fengslet for å forsvare kvinneaktivister
Libya: Fengslet for å ha trykket sak om statlig korrupsjon


Les mer
  • Les mer om Bahrain her
  • Les oversiktsartikkel om menneskerettighetssituasjonen i Bahrain i 2012 her (engelsk)
King

Shaikh Hamad bin ‘Issa Al Khalifa

Office of His Majesty the King

P.O. Box 555

Rifa’a Palace, al-Manama, Bahrain

Fax: +973 1766 4587 (keep trying)Copy: Minister of Interior

Shaikh Rashid bin ‘Abdullah Al Khalifa

Ministry of Interior

P.O. Box 13, al-Manama, Bahrain

Fax: +973 1723 2661

Twitter: @moi_Bahrain

(Salutation: Your Excellency)Minister of Justice and Islamic AffairsShaikh Khalid bin Ali bin Abdullah Al

Khalifa

Ministry of Justice and Islamic Affairs

P. O. Box 450, al-Manama, Bahrain

Fax: +973 1753 1284

(Salutation: Your Excellency)Send også kopi av brevet til den bahiranske ambassaden i London.

 

Your Majesty

I am writing because I am very concerned about the case of Abdullah Alwi al-Hashemi, Ali Mohammad Ali, Ali Abdul Nabi al-Hayeki and a fourth
man, who are being detained solely for exercising their rights to freedom of expression. I call for their immediately and unconditionally release.

The detention of the four men is in breach of Bahrain’s international obligation to uphold freedom of expression as guaranteed in the International Covenant on Civil and Political Rights (ICCPR), to which Bahrain is a state party. I therefor urge the Bahraini authorities to quash the convictions and sentences against Abdullah Alwi al-Hashemi, Ali Mohammad Ali, Ali Abdul Nabi al-Hayeki and the fourth man.


Yours sincerely,