Vil du være ungdomsrådets nye leder?

På gruppeledersamlingen 28. april velger ungdomsrådet ny leder og nestleder. Nå kan du stille til valg!
DELCreated with Sketch.DELCreated with Sketch.DEL
Publisert: 11. Mar 2019, kl. 11:41 | Sist oppdatert: 15. Mar 2019, kl. 09:48

Ungdomsrådet har gitt ungdom i Amnesty en større rolle

Skrevet av Thea Ramsfjell og Aurora Onsrud

2018 har vært et spennende år for ungdom i Amnesty Norge. For første gang ble det opprettet et eget ungdomsråd der lederne av ungdomsgruppene i Amnesty fra hele Norge kunne møtes for å samarbeide, dele erfaringer og bli bedre kjent med Amnesty som organisasjon. Ungdomsrådet har også nå tatt ansvar for å planlegge den årlige ungdomssamlingen, hvor vi hørte fra den modige sørafrikanske menneskerettighetsforkjemperen Nonhle Mbuthuma og alle de engasjerte ungdommene i Amnesty. Det var en suksess!

Nonhle Mbuthuma intervjuet av ungdomsrådets ledere

For oss som ledere har det vært lærerikt og spennende å få være med på å skape og forme et nytt bindeledd i Amnesty Norge som både kan samle og styrke ungdoms stemme i organisasjonen. Å ha en møteplass der terskelen er lav for å ta opp problemstillinger, stille spørsmål og diskutere saker som er viktige for oss har vi sett enorm verdi i! Stemningen på møtene, i diskusjonene og det sosiale på kveldstid reflekterer tydelig at rådet er en plattform skapt både av og for ungdom (Det er faktisk veldig chill!). På møtene har vi hatt foredrag og workshops, planlagt ungdomssamlingen og lært mye av hverandre. Denne kunnskapen ble ikke bare værende på Amnesty sine kontorer i Oslo. Den ble spredt ut til byene i Norge der gruppelederne som deltok i ungdomsrådet kunne fortelle det de hadde lært og gjort videre til medlemmene i gruppen sin.

Hvis du har lyst til å bli leder, send et motivasjonsbrev (en halv A4-side) til ungdomskoordinator Frank Conde Tangberg ([email protected]) hvor du forklarer hvilken Amnesty-erfaring du har og hvorfor du har lyst til å bli leder i ungdomsrådet innen 19. april. Ingen erfaring kreves, men du må være gruppeleder i en ungdomsgruppe. Lederne av ungdomsgruppene vil stemme frem leder og nestleder under gruppeledersamlingen 28. april.

Samarbeid gir mer slagkraftig aktivisme

Når man er aktivist i Amnesty i Norge, kan avstandene mellom de ulike lokalgruppene og regionene føles stor. Da er det utrolig viktig å få muligheter til å treffe hverandre! Det har blitt organisert arrangementer i Amnesty som har vært åpne for ungdommer tidligere, som gruppeleder- og ungdomssamling og den årlige sommerkonferansen Nordic Youth Conference. Vi har sett hvilken effekt disse møteplassene for ungdom har hatt og hvordan de har bidratt til bedre og mer kreativ aktivisme. Men å møtes én gang i året er ikke nok for å skape et godt samarbeid mellom ungdomsgruppene i Norge! Å få sees oftere gjennom ungdomsrådet har styrket og utvidet nettverket av ungdomsaktivister i Norge og skapt et varig samarbeid. Det har i tillegg vært så utrolig gøy! Å få bli kjent med ungdomsaktivister fra grupper i andre regioner gjennom ungdomsrådet har gjort at vi har vokst som aktivister og avstandene har blitt mindre.

Ungdomssamlingen 2018

Søk om å bli ny leder!

Nå som ungdomsrådets første år begynner å nærme seg slutten, er det på tide å velge nye ledere. Vi har hatt et fantastisk år som de første lederne i ungdomsrådet, med opplevelser og erfaringer som vi kommer til å ta med oss videre som aktivister. Vi gleder oss til å se hvordan ungdomsrådet kommer til å utvikle seg i årene som kommer! På gruppeledersamlingen i april vil det avholdes valg av nye ledere og vi vil på det sterkeste oppfordre alle dere ungdomsaktivister til å stille til valg! Er det én ting vi har sett det siste året, er det hvor mange engasjerte og kompetente ungdommer det virkelig finnes! Det kan virke skummelt å skulle stille til leder uten mye erfaring. Det følte vi definitivt også på da vi kom på gruppeledersamling i fjor uten særlig erfaring og som nyvalgte gruppeledere. Vi kan likevel forsikre dere om at et år som ledere av ungdomsrådet vil være lærerikt, kjempegøy og ikke noe dere vil angre et sekund på!

Praktisk informasjon
Om lederverv i ungdomsrådet
  • Ungdomsrådet trenger én leder, og én nestleder som sammen vil lede ungdomsrådet.
  • Å lede ungdomsrådet innebærer å planlegge to årlige møter, og én større ungdomssamling.
  • Ungdomsrådet får støtte av Amnesty Internationals ungdomskoordinator.
  • For å søke må du sende et motivasjonsbrev (halv A4-side) til [email protected] med hvilken erfaring du har i Amnesty, og hvorfor du ønsker å stille (ingen erfaring kreves, men du må være gruppeleder for en ungdomsgruppe). Fristen er 19. april.