To personer er drept, og mange er skadet etter skytingen ved to utsteder i Oslo. Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre og står sammen om alles rett til å være den de er og elske den elsker.
Publisert: 25. jun 2022, kl. 11:44 | Sist oppdatert: 25. jun 2022, kl. 13:22

- Vi står sammen med familie og venner av de som ble drept, de som ble skadet og alle som føler på frykt nå, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International Norge.

Vi står i solidaritet med alle som er rammet av angrepet i Oslo, natt til 25. juni.

- Dette er enda en grunn til at vi aldri må slutte å kjempe for lhbt+ personers rettigheter. Vi skal kunne få føle på trygghet, uansett hvem vi er og hvem vi elsker.

Paraden avlyst, men kampen fortsetter

Amnestys aktivister skulle delta i paraden i Oslo og gå under banneret "Å elske er en menneskerett". Nå er paraden avlyst, og Amnesty følger derfor politiets tydelige råd om at paraden og andre aktiviteter ikke gjennomføres i Oslo i dag.

- Det kommer en tid hvor vi skal lage tidenes største pride i Norge, men akkurat nå skal vi ta oss tid til å ta vare på alle dem som er rammet, sier Egenæs.

- Vi har besøk av skeive fra Russland, Ukraina og Polen, som har gledet seg til å komme til Oslo for å feire en trygg og vakker Pride. Det gir alt dette en ekstra trist dimensjon, at de skulle oppleve noe slikt.

Amnesty følger med på situasjonen og avventer planlegging av markeringer eller lignende aktiviteter. Vi oppfordrer alle til å feire pride på sin måte i dag, og stå opp for kjærlighet og mangfold.