Bli med på: Ungdomssamlingen 2018!

Amnestys nye ungdomsråd inviterer til årets høydepunkt for ungdom, nemlig ungdomssamlingen, som arrangeres i forkant av Landsmøtet, 9. november 2018 i Stavanger. 
DELShare Copy 4Created with Sketch.backgroundLayer 1DELShare Copy 4Created with Sketch.backgroundLayer 1DEL
Publisert: 14. jun 2018, kl. 18:05 | Sist oppdatert: 3. okt 2018, kl. 08:43
Ungdomssamlingen  arrangeres i år fredag 9. november, i forkant av Landsmøtet i Stavanger. Samlingen er åpen for alle mellom 13 - 24 år. Det blir en spennende dag med engasjerende program og det kommer ungdom fra hele landet som vil lære seg å kjempe for menneskerettighetene.

Nylig opprettet vi ungdommene i Amnesty et ungdomsråd og fredag 9. november arrangerer vi for første gang ungdomssamlingen. Vi lover gode workshops, skill-shares og ikke minst en spennende overraskelsesgjest. Kom på Ungdomssamling og Landsmøtet og du vil få engasjerte venner fra hele Norge. Vi håper du vil være med å gjøre det til den beste ungdomssamlingen noen gang!

Hvor er Ungdomssamlingen? 
Clarion Hotel Energy i Stavanger.

Når er ungdomssamlingen? 
Fredag 9. november fra kl. 10.00 til 17.00, i forkant av Landsmøtet til Amnesty i Norge. 

Hvem kan delta?
Alle mellom 13 og 24 kan delta på ungdomssamlingen, men det er kun medlemmer som kan delta på landsmøtet i etterkant. Hvis du ikke er medlem i Amnesty, men har lyst til å melde deg inn, kan du gjøre det her. (Deltakere på Studentrådet som er over 24 vil få delta).

Hvor mye koster det?
Ungdomssamlingen er gratis, og alle som er medlem i Amnesty kan søke om å få refundert reiseutgifter. Ved søknad om reiserefusjon tilfaller en egenandel på 350 kr for ordinære medlemmer og 200 kr for medlemmer under 25 år.

Dersom du i tillegg ønsker å delta på landsmøtet, så må du betale en egenandel på 150 NOK. Landsmøtet har en egen påmelding, som du finner her.

Overnatting:
Amnesty tilbyr gratis overnatting for ungdom som er medlem i Amnesty og som skal delta på ungdomssamlingen og/eller landsmøtet. Du blir da plassert på tre- eller firemannsrom. Hvis du ikke er medlem, eller heller ønsker å bo på enkelt eller dobbeltrom, tilbyr hotellet enkeltrom for 850 kr/ dobbeltrom for 950 kr natten. Bestilling må skje direkte til hotellet innen 9. oktober for å være garantert avtalt pris. Kode for bruk til bestilling mottas ved påmelding. Ønsker du å overnatte et annet sted står du selvfølgelig fri til å gjøre det.

Overnatting fra torsdag 8. til fredag 9. november før Ungdomssamlingen, er kun for deltakere som ikke har mulighet til å reise inn om morgenen i tide til oppstart kl. 10.00 fredag morgen 9. november. Overnatting fra fredag til lørdag er kun for medlemmer som skal delta på landsmøtet, eller som ikke har mulighet til å reise hjem på kvelden etter avslutning kl. 17. 

Reiserefusjon:
Alle medlemmer i Amnesty kan søke om refusjon for eventuelle transportutgifter. Ved søknad om reiserefusjon tilfaller en egenandel på 350 kr for ordinære medlemmer og 200 kr for medlemmer under 25 år. Søknad om refusjon skal skrives på fastsatt skjema: «Søknad om reiserefusjon» som ligger tilgjengelig i kolonnen til høyre, og må være sekretariatet i hende innen 30. november. Reisekostnadene i forbindelse med landsmøtet utgjør en betydelig utgiftspost, og vi ber derfor alle deltakere om å velge billigste reisemåte. Jo tidligere man bestiller, jo bedre er mulighetene for å få tak i rimelige billetter. For mer informasjon, les praktisk informasjon i kolonnen til høyre. 

Politisk fravær
Går du på skole så er det mulig å søke om politisk fravær for ungdomssamlingen. Kontakt Frank Conde Tangberg ftangberg@amnesty.no for mer informasjon. 

For alle under 18 år: 
Alle under 18 år må ha foresattes samtykke til å delta på landsmøtet. Foresatte må derfor fylle ut dette skjemaet, signere for hånd og returnere det på epost til ftangberg@amnesty.no.

Hvordan melder jeg meg på ungdomssamlingen?
Ved å fylle ut påmeldingsskjemaet her. 

Påmeldingsfrist
9. oktober 2018. 

Landsmøtet
Vi håper så mange som mulig av dere som deltar på ungdomssamlingen også vil delta på Landsmøtet 9.-11. november. 

Amnestys landsmøte holdes annethvert år. Det er en helg hvor medlemmer fra hele landet samles for å bygge på engasjementet, lære mer og bli inspirert. Ikke minst er det en enestående mulighet til å være med å bestemme hvordan organisasjonen skal jobbe fremover, og her har vi som ungdomsmedlemmer lik stemmerett med de voksne.

I år skal landsmøtet feire at FNs Verdenserklæring for menneskerettigheter fyller 70 år, og det vil være et gjennomgående tema for hele helgen. Vi skal se tilbake på den positive utviklingen av menneskerettighetene og hvordan Amnesty har påvirket dette. Vi skal se fremover, og reflektere over hvor menneskerettighetene vil stå, og hvordan verden vil se ut om 10, 20 eller 30 år? 

Vi vil også se på utfordringene mange som kjemper for menneskerettighetene opplever i verden i dag, hvor politikk og retorikk står i veien for organisasjoners arbeid og menneskers ytringsfrihet.

På landsmøtet kan du være med å bestemme hvordan landsmøtene i Amnesty skal være i tiden fremover, og hvordan medlemmene kan bli mer involvert i organisasjonen. Amnesty vil gjerne høre fra oss ungdom, så bli med!

I tillegg blir det spennende internasjonale gjester, workshops og erfaringsutvekslinger. Du vil møte både gamle og nye medlemmer, styret og ansatte på sekretariat, og bli kjent med mange engasjerte mennesker.

Det er egen påmelding for landsmøtet og du kan lese mer og melde deg på her.

Thea Ramsfjell og Aurora Onsrud

 

Meld deg på her!
Påmeldingsfrist er 9. oktober.

Praktisk informasjon
​Samtykkeskjema u/ 18
Søknad om reiserefusjon

Program og annen informasjon vil bli lagt ut her fortløpende i tiden frem mot Ungdomssamlingen.