Bilde

Bli med og engasjer deg for menneskerettighetene

I Amnesty er vi mange som på ulike måter engasjerer oss i arbeidet mot urettferdighet. Lyst til å bli med? Her kan du lese om ulike måter du kan engasjere deg i organisasjonen.
Fra sommerfest på Giske

Bli med i en Amnestygruppe

De aller fleste av Amnestys frivillige aktivister er med i en Amnestygruppe, og vi har rundt 70 grupper over hele landet. Vi har

  • ungdomsgrupper for deg mellom 13 og 19 år
  • studentgrupper tilknyttet universiteter og høyskoler
  • lokalgrupper

Se alle gruppene her

Ungdom i Amnesty

Gruppene jobber for å synliggjøre Amnesty der de bor og bidrar til arbeidet for menneskerettighetene. Det gjør de ved å skrive leserinnlegg, stå på stand, arrangere filmkvelder og debatter, dele ting i sosiale medier og mye, mye mer.

Amnesty Oslo/Bærum på stand

​Å være medlem av en lokalgruppe i Amnesty er virkelig givende. Ikke bare er det morsomt og sosialt, men som en gruppe jobber vi sammen med andre engasjerte aktivister for å skape oppmerksomhet rundt menneskerettighetene og Amnestys arbeid.

Natalie Kosiander, leder Amnesty OsloMet

Gruppene er fordelt på fem regioner og hver region har sitt eget regionkontor med en regionleder, som bistår gruppene i sitt arbeid.

kart regionene

Hvis du ønsker å bli med i en Amnesty-gruppe kan du enten ta direkte kontakt med gruppen eller du kan snakke med din regionleder.

Finnes det ikke en Amnesty-gruppe der du bor? Hva med å starte din egen? Ta kontakt med regionlederen for ditt område, så hjelper vi deg i gang, det er veldig lett!

Kontaktinformasjon til regionleder og oversikt over grupper finner du her.

Bli med på det som skjer der du bor

Amnesty har mange arrangementer både nasjonalt, lokalt og digitalt. Finn ut hva som skjer der du bor og ta gjerne med en venn eller familien.

Kalenderen vår finner du her.

Lær om menneskerettighetene

AmnestyAkademiet tilbyr kurs som vil gjøre deg trygg i rollen som medlem og frivillig, og sette deg i stand til å fremme menneskerettigheter som del av Amnesty-bevegelsen.

Vi tilby kurs både digitale og fysiske kurs.

Les mer og finn et kurs for deg her.

Lyst til å engasjere deg på egenhånd?

I vår Aktivistportal finner du mange forslag til hva du kan gjøre for Amnesty. For eksempel kan du: