Aleksej Navalnyj

Her finner du informasjon om den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj og hvordan du kan engasjere deg i saken hans.
Publisert: 28. Jan 2021, kl. 09:27 | Sist oppdatert: 6. jul 2021, kl. 14:34

Overlevde drapsforsøk - ble fengslet

Bildet viser Aleksej Navalnyj, en brunhåret mann med blå jakke
Aleksej Navalnyj straffes for sin kritikk av russiske myndigheter. Foto: Getty Images

I august 2020 ble Aleksej Navalnyj forgiftet med nervegiften Novichok. Den uavhengige etterforskningsgruppen Bellingcat har i ettertid dokumentert at den russiske sikkerhetstjenesten var involvert i forgiftningen.

Navalnyj er en kjent kritiker av russiske myndigheter. Som mange andre aktivister i landet har han blitt forfulgt og fengslet – bare for å ha brukt sin ytringsfrihet.

2. februar 2021 ble han dømt til å sone 2 år og 8 måneder i fengsel.

Les mer om saken og signer aksjonen her.

Hva kan du gjøre for Aleksej Navalnyj?

Signer og del aksjonen

Ved å signere Amnestys aksjon for Aleksej Navalnyj, bidrar du til å legge press på russiske myndigheter og vise at hele verden følger med på deres behandling av Navalnyj.

Vi nekter å akseptere forfølgelsen av fredelig aktivister og krever at Navalnyj løslates umiddelbart og uten betingelser!

Del gjerne aksjonen med venner og i sosiale medier!

Bruk sosiale medier

Mennesker verden over har brukt sosiale medier for å vise sin mostand mot den politiske forfølgelsen av Aleksej Navalnyj. Det er flott om du vil bidra til dette!

Twitter

Send en twittermelding til russiske myndigheter og krev at Navalnyj løslates umiddelbart og uten betingelser. Tag kontoen @KremlinRussia

Instagram

Du kan også nå ut til russiske myndigheter på Instagram. Tag kontoen @russian_kremlin

Du kan gjerne bruke emneknaggen #FreeNavalny.

Forslag til melding i sosiale medier:

The Russian authorities @KremlinRussia must immediately release Navalny and anyone detained in connection with his arrival. They are guilty of nothing other than exercising their right to freedom of expression. #FreeNavalny

Send et solidaritetsbrev

Når det gjelder lesestoff, kan Navalnyj bare motta opptil 12 pakker per år. Så ikke send ham noe (for eksempel bøker) som kan føre til at han ikke kan motta en pakke fra familie eller venner.

Men han kan motta et ubegrenset antall kort og brev, så dersom du ønsker å vise din støtte til Navalnyj er det mulig å sende solidaritetsbrev. I brevet kan du fortelle hvorfor saken hans er viktig for deg og sende oppmuntrende ord mens han sitter fengslet.

Brevene Navalnyj mottar blir gjennomgått nøye av koloniens sensur. Derfor anbefaler vi at du skriver brev på russisk – ved å for eksempel bruke Google Translate eller andre oversettelsesprogrammer. Det er sannsynlig at fengselsmyndighetene avviser brev som ikke er skrevet på russisk.

Merk at det er viktig at å ikke komme med politiske ytringer i brevet.

Send brevene til:

600120

6 Franz Stolverka Street

Vladmir region

Petushinsky district

Pokrov city, Russia