I grupper

Vil du bli med i eller starte en Amnestygruppe der du bor? En lokalgruppe er en flott måte å jobbe for menneskerettigheter på. Du treffer andre som er engasjert i menneskerettigheter og dere kan bidra til å gjøre en forskjell.
Publisert: 6. okt 2009, kl. 14:22 | Sist oppdatert: 29. jul 2014, kl. 12:01
"Hvis ikke menneskerettigheter gjelder på små steder gjelder de ingen steder". Dette sa Eleanore Roosevelt da menneskerettighetserklæringen ble vedtatt i 1948. Lokalt kan vi gjøre en stor innsats for mennesker over hele verden.
Finn ut om det er en Amnestygruppe der du bor - ta kontakt med din regionleder.
Vil du starte en Amnestygruppe? I en lokalgruppe er det stort rom for kreativitet. Dere jobber på den måten som passer dere (fagkveld, brevskrivning, stands, arrangementer) og med de sakene som engasjerer dere mest.

Det første man må gjøre når man starter en lokalgruppe er å finne noen å starte lokalgruppe sammen med. Det er ingen øvre eller nedre grense på hvor mange man må være for å starte en gruppe, men man må ha én som har lyst til å være leder. Og så er det er jo ålreit å være flere enn én.


Lokalgrupper steg for steg

Verv en venn og sett i gang. Dersom du ikke kjenner noen du kan få med deg eller dere trenger fler, ta kontakt med din regionleder. De kan svare på om det er andre i ditt nærmiljø. Husk at medlemmene i lokalgruppen også må være medlemmer i Amnesty International Norge. Man kan melde seg inn her. Send inn navn og epost på alle medlemmene til din regionleder og dere får tildelt et gruppenummer.


Hjertesak

Da er alt det formelle unnagjort. Nå er dere klare til å komme i gang med menneskerettighetsarbeidet. Det kan være lurt å velge seg en hjertesak som man har lyst til å jobbe med i lokalgruppa. Det kan for eksempel være rettigheter for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, dødsstraff, ytringsfrihet, stopp tortur eller andre temaer som Amnesty jobber med. Det går selvfølgelig an å fokusere på ett tema i en periode, og så et annet tema senere. Dette er helt opp til gruppa å avgjøre.


Hver underskrift teller

En fin start for en ny gruppe er å arrangere stand og samle inn underskrifter. Dere kan gjerne ha stand på forskjellige arrangementer i nærmiljøet, da er det ofte mange folk ute og lettere å samle underskrifter. Informasjon om aksjoner samt underskriftslister er tilgjengelige på Amnestys nettsider.

Lag gjerne en Facebook-side for lokalgruppa deres. Da er det lett for interesserte å søke dere opp og komme i kontakt med dere, og dere kan legge ut relevant informasjon og informere medlemmer og andre interesserte om arrangementer dere skal ha.



Fakkeltog for Raif Badawi i Sandnes 2014
Ungdomsgruppa i Tromsø lager film.
Gruppe 3 i Tønsberg - har vært aktive siden 1982.