Demotix
Demotix

Syria: Stans blodbadet!

Over 5400 mennesker er blitt drept av militæret og sikkerhetsstyrkene siden sivilbefolkningen for første gang gikk ut i gatene og krevde politiske reformer i midten av mars. Blodbadet må stanses!

Skrevet av: Kampanjeavdelingen
PUBLISERT: 17. august 2011, KL. 10:01 -
SIST OPPDATERT: 21. januar 2013, KL. 14:01
OPPDATERING
17. august 2011

Minst 25 mennesker ble drept i havnebyen Latakia i Syria sist søndag. Syriske myndigheter fortsetter å bombe boligområder i et forsøk på å kvele alle tilløp til demonstrasjoner. Overgrepene kvalifiserer til forbrytelser mot menneskeheten, mener Amnesty.

26. mai 2011
I går ble underskriftene overlevert over hele verden. Se bilder fra overleveringen i Sverige og film fra underskriftsoverleveringen i Storbritannia. 

24. mai 2011
Over 165 500 signaturer blir overlevert syriske ambassader over hele verden i morgen. Takk til de som har bidratt fra Norge med sin signatur. 

20. mai 2011
Vi har nå sendt 13 018 signaturer til vårt sekretariat i London. De vil bli overlevert, sammen med underskrifter fra hele verden, til Syrias ambassader. Fortsett å aksjoner. Vi vil fortsette å sende inn signaturer. 
 
13. mai 2011

Ny oppdatering fra våre kolleger i London viser at 119.000 nå har signert aksjonen. Fortsett å spre den! Desto flere vi er, desto sterkere press utøver vi. 

12. mai 2011
Vi fikk nettopp epost fra våre kolleger i London om at 98.000 nå har signert denne aksjonen totalt. Hjelp oss å spre den slik at vi runder 100.000 og får mange flere underskrifter. 

Bli med på å samle underskrifter!
Heng opp underskriftslisten på en felles oppslagstavle, legg listen i kantinen på jobb og skole eller ta den med på møtet i idrettslaget i kveld.Mer informasjon:
Følg med på Amnestys "microsite" om krisen i midtøsten.

Dette er saken
De fredelige protestene startet i februar, og var inspirert av hendelsene i Tunisia og Egypt. I midten av mars eskalerte situasjonen da sikkerhetsstyrkene begynte å skyte mot folkemengden, flere demonstranter ble drept og mange flere skadet.

Situasjonen er svært spent over store deler av Syria. Syriske myndigheter benytter seg av skip, stridsvogner og pansrede kjøretøy for å bombe og skyte med maskingevær mot egen sivilbefolkning.

Hittil er over 5400 mennesker døde, og mange tusen har vært eller er vilkårlig fengslet. De holdes fengslet på hemmelige steder og uten kontakt med omverdenen. Det setter dem i stor fare for å bli utsatt for tortur og mishandling, noe som har vært en vanlig og langvarig praksis i Syria.

Amnestys krav
Amnesty krever at President Bashar al-Assad stanser angrepene mot sivilbefolkningen umiddelbart, og trekker tilbake militæret og sikkerhetsstyrkene. Sivilbefolkningens rett til å holde fredelige demonstrasjoner må respekteres!

Hva kan du gjøre?
Du kan legge press på syriske myndigheter ved å
Del saken

His Excellency<br />
Bashar al-Assad<br />
Presidential Palace<br />
al-Rashid Street<br />
Damascus, Syrian Arab Republic<br />
<br />
<br />

Fax:
Fax: 00963 11 332 3410
I support Amnesty International’s call to end the bloodshed in Syria and I urge Your Excellency to:

Stop the killings in the streets of Syria by immediately reining in the army and security forces.
Stop the torture and ill-treatment in Syrian prisons and respect Syrian people’s right to peaceful protest.

Your sincerely,
Andre Aksjoner