Amnestys ungdomsgrupper samarbeider gjennom organisasjonens ungdomsråd.
The power of you!

Over hele landet engasjerer ungdommer seg i Amnestygrupper som bidrar til å belyse menneskerettighetsbrudd og mobilisere lokalmiljø til å støtte dem som trenger det.

Ungdomsrådet består av lederne for alle ungdomsgruppene. Rådet møtes fysisk to ganger i året (har kan både leder og nestleder stille) i tillegg til sporadiske digitale møter. Ungdomsrådets rolle er å styrke samarbeidet mellom ungdomsaktivister og skape møteplasser, som den årlige ungdomssamlingen, hvor Amnestyungdom fra hele landet møtes. Her kan man dele erfaringer, inspirere hverandre, og skape et nasjonalt ungdomsmiljø for unge menneskerettighetsforkjempere.

Ungdomsrådet skal også rådhøres når beslutninger i organisasjonen skal tas, som vil angå ungdom.

Ungdomsrådet ledes av leder Maria da Silva og nestleder Amalia Dyvik. Bli bedre kjent med dem her:

Tre kjappe spørsmål med Maria da Silva


Maria ble valgt til leder av ungdomsrådet i april 2023. Hun er leder for Amnesty ungdom Oslo, og går på Lillestrøm videregående skole.

1 Hva gjør du som leder av ungdomsrådet?

Som leder av ungdomsrådet er jeg ansvarlig for at amnestyungdommen i Norge blir hørt videre opp i organisasjonen. Jeg er med på å sikre at våre ideer og meninger blir hørt. Sammen med min nesteleder Amalia og ungdomskoordinatoren Maria er vi ansvarlige for å planlegge og holde to årlige ungdomsrådsmøter og den fantastiske årlige ungdomssamlingen!

2 Hvis du kunne hatt en superkraft, hva ville det vært og hvorfor?

Om jeg kunne hatt en superkraft så hadde jeg valgt å kunne teleportere. Jeg tror det hadde vært skikkelig kult å kunne besøke hvilken som helst del av verden når jeg vil. I tillegg så hadde det vært en fin bærekraftig måte å reise på.

3 Hva er ditt beste Amnesty-minne?

Det er litt vanskelig å velge siden jeg har opplevd så mye fint med Amnesty, men jeg tror pride-toget i 2022 må være en av favorittene. Det hadde akkurat vært skyting i Oslo og det var skikkelig tungt og tøft å gå, men felleskapet blant aktivistene i Amnesty var skikkelig fin. Jeg er utrolig stolt av alle som gikk den dagen og er virkelig noe rørende å tenke tilbake på.

Kom i kontakt med Maria: [email protected]

Amalya Dyvik og Maria da Silva
Ungdomsrådets nestleder Amalia Dyvik og leder Maria da Silva.

Tre kjappe spørsmål med Amalia Dyvik


Amalia er nestleder i ungdomsrådet, og leder i Amnestys ungdomsgruppe på International School i Bergen

1. Hva gjør du som nestleder av Amnestys ungdomsråd?

Min rolle innebærer jo å samarbeide med Maria (lederen) for at alle aktivistene I ungdomsrådet kan fremme meningene sine og bli hørt! Jeg hjelper også til ved å drive ungdomsrådet, og (sammen med Maria) skal organisere ungdomsråd møter, kommunisere og spre informasjon for at vi alle kan jobbe sammen med saker, kampanjer og aksjoner. Jeg ser på rollen min som noen som skal hjelpe til med å passe på at alle er informert og at alt går som smurt.

2 Hvis du kunne hatt en superkraft, hva ville det vært og hvorfor?

Jeg hadde valgt super syn. Det er fordi jeg er lei av å alltid måtte ta på briller for å se presentasjoner eller lese kahoot spørsmål, og den siste er den mest frustrerende!

3. Hva er ditt beste Amnesty-minne?

MItt aller beste Amnestyminne var mitt første ungsomsrådmøte. Jeg hadde vært nestleder i et år i gruppen på skolen min, og når jeg ble innstilt som leder året etter ville jeg reise til Oslo og møte andre aktivister. Angsten gikk i været selv om jeg hadde en god venn med meg, men ingenting kan forklare hvor lettet og glad jeg ble når jeg møtte de hyggelige inkluderende andre aktivistene. Det var så fint å kunne møte andre med-aktivister som slet med det samme som meg, men også kom med støttene tips og kule ideer. Den helgen lærte jeg masse, men jeg tror også at det kickstarta mitt engasjement for amnesty enda mer.

Kom i kontakt med Amalia: [email protected]

default image

Maria Skaare

Prosjektleder Amnestys ungdoms- og studentsatsning
Tlf